După alegerile parţiale de la Almaş şi Covăsânţ, viceprimarii au devenit primari

Acum aproape un an de zile, DNA îi ridica pe foştii primari din Almaş, Covăsânţ şi Şicula. Mai precis ar fi fost vorba despre nişte șpăgi încasate, ca urmare a acordării cu „dedicație” a unor lucrări.  Cu toate acestea, primii doi au fost realeși, anul trecut, dar după trei săptămâni au fost reţinuţi.  Foştii primarii au fost condamnaţi pentru luare de mită, pierzându-şi astfel mandatele. Drept urmare, la Almaş şi Covăsânţ s-au organizat alegeri parţiale pentru funcţia de primar.
La Almaş a câştigat candidatul ALDE, Aurel Ginu Costea, fiind urmat în „clasament” după numărarea voturilor, de candidatul PSD, Florin Popa. Candidatul PNL a ieşit doar pe locul al treilea. Prezenţa la vot în comuna Almaş a fost de aproape 80%.
Şi la Covăsînţ au avut loc alegeri parţiale pentru funcţia de primar. Aici, liberalul Marius Oneţ a câştigat alegerile pentru funcţia de primar. Pe locul al doilea s-a clasat  Raul Paşcalău. Prezenţa la vot a fost mai scăzută faţă de Almaş, doar 53% dintre alegători, adică 1.109 de oameni au votat din totalul celor 2.104 înscrişi pe listele electorale.
Amintim faptul că ambele primării au fost liberale, în urma alegerilor din iunie 2016.  PNL a reuşit să îşi păstreze doar Primăria Covăsânţ, cea din Almaş fiind adjudecată de candidatul ALDE. Dacă e să ne luăm după asta se poate spune că liberalii au pierdut o primărie, iar social-democraţii nu au câştigat nimic. Până la urmă, favoriţii iniţiali, adică viceprimarii aflaţi în funcţie au confirmat calculul hârtiei. Asta este avantajul alegerilor dintr-un singur tur de scrutin. Sau dezavantajul. Depinde cum vezi lucrurile. În situaţia de la Almaş şi Covăşânţ se poate vorbi de avantaj, pentru că ambii şi-au valorificat poziţia administrativă deţinută până în ziua alegerilor. Pentru că acum au câştigat o poziţie nouă, atât Marius Oneţ, cât şi Aurel Ginu Costea au o perioadă de graţie. Nu foarte lungă, pentru că sunt foarte multe de făcut în cele două comune. Din campanie a rezultat că intenţii bune există. Urmează ca de acum faptele să vorbească.