Incendiu la Atrium Mall: zeci de persoane au fost evacuate

Un incendiu a izbucnit la Atrium Mall luni seara, la etajul al doilea al centrului comercial, care s-a manifestat cu degajări mari de fum. Zeci de persoane care se aflau în Atrium Mall au părăsit clădirea, fiind evacuate pe scara de incendiu din cauza unui incendiu care a cuprins o hotă din zona cu produse de mâncare.

Fumul produs de incendiul izbucnit la hotă a declanşat, iniţial, alarma la parcarea de la etajul al doilea al mall-ului, iar ulterior, la 112 s-a anunţat fum într-o sală de cinema a Cinema City din interiorul Mall-ului. „Complexul comercial este evacuat, se fac cercetări pentru stabilirea cauzei incendiului şi pentru căutarea altor surse de incendiu sau focarelor ascunse. S-a semnalat prezenţa unui incendiu la etajul 2 în parcare. Ulterior, un nou apelant a sunat şi a anunţat un miros puternic de fum într-una dintre sălile cinematografului”, a declarat corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

La faţa locului au ajuns două autospeciale de stingere, o autospecială de căutare-salvare şi o autospecială SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad. „În momentul sosirii forţelor de intervenţie s-a constatat că incendiul se manifestă în zona de food la una dintre hotele de evacuare a aburului, s-a aprins uleiul din hotă.(…). Incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum ceea ce a şi declanşat sistemul de observare a incendiilor din complexul comercial”, a mai spus Pleşca.

De asemenea, luni seara, alimentarea cu energie electrică a centrului comercial a fost oprită de către reprezentanţii mall-ului pentru a evita producerea altor incidente, la faţa locului aflându-se echipaje de poliţie care au supravegheat zona şi pompierii, care continuă cercetările.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni