Lovitură dată unui mit: hackerul din Sâmbăteni susține că fostul șef al SRI ar fi avut documente secrete în mailul personal

Numele hackerului din Sâmbăteni  Marcel Lazăr Lehel, alias Guccifer, a ajuns să fie cunoscut în aproape toată lumea, după scandalurile în care a fost implicat. Recent, acesta a făcut noi dezvăluiri pentru Antena 3, lovind puternic într-un mit.

Încă de când era parlamentar social-democrat, George Maior, fostul director al Serviciului Român de Informații, și-a creat imaginea unui om foarte serios, echilibrat, care n-ar face nimic care să fie neopotrivit cu poziția în care se află, sau cu funcția pe care o ocupă. În aceste condiții a reușit să câștige încrederea fostului președinte Traian Băsescu, care căuta în rândurile Opoziției o personalitate căreia să îi încredințeze conducerea Serviciului Român de Informații, funcție pe care a ocupat-o între 4 octombrie 2006 și 27 ianuarie 2015, după care a devenit ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, fiind numit în această funcție de actualul președinte, Klaus Iohannis. Zilele trecute însă, postul de televiziune Antena 3, a dat publicității un interviu cu Guccifer realizat de Adrian Ursu.

 

Neglijență în serviciu?

Ce spune însă Guccifer? Hackerul arădean susține că atunci când a spart mailul personal al lui Maior, pe vremea aceea director al Serviciului Român de Informații, a descoperit o serie de documente care nu ar fi trebuit să fie acolo. „Documente din contul lui George Maior (350 MB), care nu ar fi trebuit să fie acolo: planurile cadastrale ale vilelor lac, documente/rechizitorii/expertize din Dosarul Flota, schemele de inteligence pe care Maior le-a implementat în Libia, cu sprijinul englezilor, care-l supervizau. Diplomați. Asta după asasinarea lui Gadaffi”, susține Guccider, potrivit știripesurse.ro, care citează Antena 3.

Dacă informația este adevărată, în acest caz se poate vorbi, cel puțin de neglijență în serviciu, cu atât mai mult cu cât hackerul susține că este vorba și despre date cu privire la anumite operațiuni ale unui serviciu de informații,  care ar fi putut ajunge pe mâna unor organizații adverse.

 

George Maior: „Fake news”

Pe de altă parte, fostul director al SRI susține că Guccifer ar fi dat presei informații false. „Am spus că este fake news. Nu au existat asemenea mail-uri. Mail-urile toate au fost verificate şi au vizat corespondenţa mea academică. În ceea ce îl priveşte pe Guccifer, acestea sunt pure invenţii, pur şi simplu. Mi-a fost spart mail-ul, se ştie, un mail privat care includea corespondenţa mea veche academică, toate mail-urile au fost şi expuse de domnul Guccifer şi verificate”, a răspuns Maior acuzațiilor care i se aduc, potrivit Agerpres.