Scriitoarea franceză Nina Yargekov a stat de vorbă cu cititorii arădeni

Miercuri după-amiază, Librăria Corina a fost gazda unei întâlniri literare mai aparte: scriitoarea franceză Nina Yargekov, aflată de o săptămână în România, a ţinut să se întâlnească cu cititorii arădeni. Manifestarea a putut fi organizată prin aportul nemijlocit al Asociaţiei AMIFRAN Arad, al Institutului de Studii Europene „Pierre Moscovici“ din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu Arad precum şi a Librăriei Corina.
Moderatorul întâlnirii a fost prof. Florin Didilescu, preşedintele Asociaţiei AMIFRAN Arad.
Acesta a făcut o amplă trecere în revistă asupra mediului intelectual în care
s-a format scriitoarea franceză, a venit cu amănunte inedite despre apariţia cărţii prezentate, „Double nationalite“ de Nina Yargekov. De remarcat că autoarea a primit Premiul Flore pentru această carte, ceea ce demonstrează talentul pe care îl are tânăra scriitoare franceză.
După cum spune Florin Didilescu, romanul este „plin de umor şi chestionări identitare, este fructul unei reşedinţe de creaţie în 2012, la Institutul Francez din Cluj-Napoca, în cadrul unei burse Stendhal.“
Pe marginea romanului şi nu numai, a avut loc un interesant dialog, alcătuit din întrebări şi răspunsuri între cititori, Florin Didilescu şi scriitoarea franceză Nina Yargekov.
Publicul prezet a fost alcătuit din istoricul Lavinia Betea, câţiva scriitori arădeni – printre care Monica Rodica Iacob, Petru M. Haş, Doina Lungu,  Petre Don,  precum şi câţiva profesori de franceză, studenţi şi liceeni, membri AMIFRAN Arad.
Discuţia, purtată în general în limba franceză, a fost una savuroasă, cei care au participat la dialog, îndeosebi scriitorul Petru M. Haş – profesor de franceză la bază – dând culoare dialogului.
Au mai participat la discuţii, printre alţii: poeta Monica Rodica Iacob, prof Tudor Dragomir şi istoricul Lavinia Betea, arădeană la origine.
Dan Patriu

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni