Ultimul clopoțel la Sâmbăteni, Grăniceri și Șiclău

Nu cu mult timp în urmă a sunat clopoțelul de încheierea anului școlar și la Școlile Gimnaziale „Sabin Manuilă” din Sâmbăteni și a Școlii Gimnaziale din Grăniceri. Momentul a fost deosebit, emoții, bucuria premierii, dar și emoțile despărțirii de școala lor, a elevilor absolveni ai clasei a VIII-a.

La Școala Gimnazială „Sabin Manuilă” din Sâmbăteni  directoarea Cornelia Foster a deschis prin alocuțiunea ținută, festivitatea de premiere a celor mai buni elevi, reamintindu-le că educația este fereastra ce deschide noi orizonturi ale realizării în viață. A urmat premierea elevilor de către diriginți iar, ulterior învățătoarele și-au premiat boboceii cu diplome medalii și premi. Cadrele didactice și-au luat rămas bun de la elevii participanți dorindu-le vacanță frumoasă și roditoare.

Comuna Grăniceri a îmbrăcat iar haină de sărbătoare, prin premierea elevilor din cele două localități, Șiclău și Grăniceri. Evenimentul s-a desfăsurat în unitatea școlară din Grăniceri, unde au fost premiați elevii cu rezultate deosebite la învățătură, dar și elevii participanți la diferite olimpiade și concursuri județene și naționale.

Clasa a VIII-a a pregătit un scurt moment de „adio” luându-și rămas bun de la cadrele didactice dar și de la elevii pe care-i lasă în urmă.

A urmat ulterior premierea elevilor din ciclul primar, unde fiecare  învățătoare a oferit medalii diplome și premi elevilor.

În cuvântul său, directoarea Alina Rodica Bonca a subliniat cât de importantă este școala și cât de mult se bucură de rezultatele deosebite ale elevilor, mulțumind cadrelor didactice care i-au fost alături dar și elevilor care au dus numele localității dincolo de granițele ei.

De asemenea i-a încurajat pe elevii clasei a VIII-a care urmează să între în focul examenului de evaluare națională, dorindu-le mult succes și rezultate cât mai frumoase, nu în ultimul rând domnia sa a mulțumit Centrului Cultural Județean Arad și directorului acesta, dr. Doru Sinaci, pentru premile oferite cu acest prilej.

Și iată a mai trecut un an, un an de școală, un an din viață, un an care rămâne în amintirile tuturor atât a dascălilor cât și a elevilor. Vacanță frumoasă.

Paul KriznerGlasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni