Dorel Horga va merge până la capăt şi îi va face plângere penală lui Calimente

Pe lângă problemele cu care se confruntă ALDE de la nivel naţional, nici la Arad apele nu sunt mai liniştite.  Excluşii nu se vor lăsa şi vor merge până la capăt. Amintim că cvadruplul deputat Mihăiţă Calimente a ,,mazilit” o mulțime de colegi de partid, motivând prin rezultatele slabe. De fapt, a găsit țapi ispășitori pentru a-și masca propria neputință. Dar mai vrea, o pâine bună de mâncat de la actualul său şef Tăriceanu. A fost făcut supleant la ultimul congres ALDE. Pentru naivi ar putea însemna ceva, dar în realitate este un rol de …roată de rezervă. Pentru a proba cele spuse merită amintită întâlnirea cu europarlamentarul Mircea Diaconu. Acesta a fost la Arad de curând pentru a-şi promova un proiect. Calimente, spun câţiva martori oculari,  s-a dus aşa neinvitat la câteva minute după începerea evenimentului direct la Diaconu. L-a salutat, a dat mâna, la care europarlamentarul i-a răspuns cu un sec: salut. Dar atât. Nu l-a invitat la prezidiu, cum probabil
s-ar fi aşteptat. Drept urmare, la maxim câteva minute, supleantul Calimente s-a dus… învârtindu-se spre ieşire. Cu toate acestea vrea să lase impresia că face politică la un anumit nivel. Mai mult individul şi-a dat cu părerea despre ce şi cum ar trebui sau nu mărite salariile funcţionarilor din Primăria Sebiş. De altfel, primarul oraşului Gheorghe Feieş a taxat fără echivoc acest derapaj: ,,Consider însă că atitudinea domnului Calimente a fost complet lipsită de eleganță prin faptul că a îndrăznit să spună că funcționarii din Primăria Sebiș nu merită măriri de salarii, ci doar cei din Chișineu-Criș. În condițiile în care dânsul face parte din coa­liția de guvernare care susține majorările salariale pentru cei din sectorul bugetar, cred că domnul Calimente a dorit să își atragă, prin această declarație, și mai multă antipatie din partea electoratului, dar și a colegilor săi de partid. În toate mandatele domniei sale, domnul Calimente nu a ridicat nici măcar degetul mic pentru Sebiș, nu a contribuit cu nimic la dezvoltarea orașului, însă acum vine să critice și să spună că funcționarii din Sebiș nu merită majorările salariale”.
Dorel Horga, fost viceprimar la Vladimirescu şi fost consilier local ALDE, exclus din partid: ,,La început am fost chemat așa, mai între patru ochi și mi s-a sugerat să-mi depun demisia. Eu am spus că nu-mi dau nicio demisie. Ca atare,  mi-au retras sprijinul politic, dar într-un mod total nestatutar. Nu s-a respectat absolut nimic. La ședință s-a votat deschis, cu mâna pe sus. Nu mai are rost să reiau aici toate fărădelegile făcute de o conducere care nu are nicio legitimitate. În orice caz mi-am pierdut calitatea de consilier local. Însă nu voi lăsa lucrurile așa.
În primă fază, instanţa nu i-a dat dreptate, însă deja avocatul lui Dorel Horga a făcut recurs la Curtea de Apel Timişoara. ,,Am dovezi concludente şi martori care vor spune cum s-au desfăşurat lucrurile în realitate. Eu cred că în cele din urmă adevărul va ieşi la iveală, iar instanţa îmi va da, mai devreme sau mai târziu, dreptate şi va confirma cele spuse de mine.  De aceea sunt hotărât să merg până în pânzele albe. Şi în afară de acest proces îi voi face o plângere penală domnului fost deputat Calimente, pe motiv de fals, uz de fals şi instigare la fals. Am şi eu o carieră în spate, zic eu că am făcut ceva pentru comunitatea locală din Vladimirescu şi nu accept ca numele meu să fie pătat pe nedrept de un traseist politic precum Calimente”, a punctat Dorel Horga. Iar cum spuneam şi alţi… excluşi au aceleaşi gânduri de dreptate şi de reabilitare a imaginii lor. Ce ar mai fi de spus? ALDE nu este un partid care are ca punct forte un număr mare de membri. De aceea, este important, chiar esenţial, ca un lider să adune oamenii, nu să-i alunge.
Să-i unească, nu să-i risipească.