Sâmbăta aceasta, la Maschio Gaspardo, a fost ziua dedicată familiei de la serviciu și de acasă

24 iunie a fost ziua în care curtea companiei Maschio Gaspardo din Chișineu-Criș s-a transformat într-un loc de joacă și de bună dispoziție, iar fabrica a primit oaspeți bucuroși să poată vedea unde lucrează cei dragi lor. A fost o zi dedicată angajaților și partenerilor lor de viață, dar și copiilor, care au luat cu asalt trambulinele și toboganele aduse special pentru ei.
Sub numele de „Family Day”, acest eveniment a reunit toți angajații Maschio Gaspardo, de la manageri la operatori, care au avut ocazia să cunoască rudele fiecăruia, să afle lucruri noi despre colegii lor și astfel să reunească „familia” de la serviciu cu cea de acasă. Maschio Gaspardo este la urma urmei o companie de familie, de aceea pune mare preț pe relațiile bune dintre angajații săi și pe familiile lor. Cum era de aşteptat, copiii au fost cei mai răsfățați, având o sumedenie de activități dedicate lor. Astfel, cei mici au avut ocazia să vadă locul de muncă al părinților, să vadă exact ce fac ei și care sunt etapele pentru a construi utilaje agricole, totul pentru a înțelege mai bine cât de mare e contribuția fiecărui angajat în a realiza utilajele agricole pe care toată lumea le vede pe câmp.
Tot pentru copii s-a amenajat o zonă dedicată cu trambuline și tobogane, au fost aduși experți în picturi pe față care i-au transformat în personaje de poveste. Copiii au participat și la diferite concursuri distractive, iar la final au primit premii, diplome și medalii, care să le amintească și peste ani de reușita lor.
Angajații și partenerii lor s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare întreținută de o formație de muzică populară și de deliciile gastronomice preparate pentru ei. Bărbații au avut ocazia să se întreacă într-un meci de fotbal care a animat atmosfera. La capitolul concursuri creative, au ieșit câștigătoare două doamne care au fost declarate posesoarele celor mai frumoase tatuaje.
De menţionat că fiecare membru al echipei Maschio Gaspardo a avut ocazia de a câștiga unul dintre cele 34 de premii puse în joc în cadrul tombolei: o bicicletă, un aparat foto, un mixer, un fier de călcat și multe alte premii promoționale. Datorită succesului acestui eveniment, „Family Day” se preco­nizează că va deveni o tradiție anuală în cadrul Maschio Gaspardo România.
Beneficii extra pentru angajați
Astfel de acțiuni dedicate angajaților nu vor fi însă singulare, în viitorul apropiat urmând a fi orga­- nizate şi altele. Mai trebuie spus că de săptămâna aceasta s-a implementat un centru de dezvoltare care va scoate la lumină competențele de leadership ale angajaților din departamentul de management și staff, program ce va cuprinde până în octombrie câteva sute de angajați. În plus, în perioada următoare se vor implementa servicii de asigurare de sănătate și servicii medicale gra­- tuite pentru angajați, în parteneriat cu o clinică privată din Chișineu-Criș. Mai mult, se dorește ca aceste servicii medicale gratuite să se extindă și la nivelul familiei angajaților.
De asemenea, pentru a ajuta copiii celor care muncesc aici, se dorește și implementarea unui bonus de 100 euro la începutul anului școlar pentru copiii care sunt la școală sau la facultate. Acești bani pot acoperi necesarul de rechizite și uniforme atât de necesar pentru un start bun al anului școlar. În sens larg, această măsură este de ajutor și pentru a preveni abandonul școlar care încă reprezintă o problemă în zona rurală.
Salarii bune și numeroase bonusuri
Începând din luna mai, compania Maschio Gaspardo a mărit cu 20% salariile personalului direct și indirect productiv din România, a maximizat valoarea tichetelor de masă la 15 lei pe zi și a instituit numeroase bonusuri pentru angajați. Pentru cei mai harnici angajați, care au o eficiență zilnică de peste 95%, se oferă un bonus de 700 lei net pe lună. Cei care lucrează sâmbăta primesc 100 lei net dacă sunt schimbul 1 sau 200 lei net dacă sunt schimbul 2. În decembrie, ca bonus de sărbători se oferă 100 euro net fiecărui angajat.
Nu sunt uitați nici angajații care recomandă o persoană potrivită pentru a le fi coleg. Aceștia primesc 100 lei net pentru recomandarea făcută dacă persoana este angajată și încă 100 de lei net după ce noul angajat lucrează trei luni în companie.
În căutare de noi colegi
Compania Maschio Gaspardo România devine tot mai mare, de aceea în momentul de față se fac angajări pe logistică – planning, personal calificat (sudori, frezori, mecanici, stivuitoriști, operațiuni), poziții pentru persoane cu studii superioare și muncitori necalificați care vor face cursuri de calificare în cadrul firmei. Cururile de calificare sunt recunoscute de Ministerul Muncii. În încheiere mai trebuie menţionat că  Maschio Gaspardo asigură angajaților transport gratuit până la sediul său din Chișineu-Criș.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni