Spitalul Județean a primit donații de la Asociația „Înțelege Autismul”

Spitalul Județean se dotează din nou cu cele necesare din bunăvoința unor asociații. În baza unei colaborări dintre Asociația ,,Înțelege Autismul” Arad și Asociaţia Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. Germania, condusă de prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann, spitalul a primit paturi pentru copii și adulți.
Președintele asociației arădene, Laura Chîlnicean, mămică la rândul ei, a înțeles care sunt pro­blemele cu care se confruntă secțiile de copii din cadrul spitalului arădean, iar pentru a veni în sprijinul acestora dar nu numai, a luat legătura cu o asociație de profil din Germania.
,,Înţelegând că este binevenit orice ajutor în îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare a pacienţilor din Spitalul Judeţean Arad, ne bucurăm foarte mult că prin intermediul Asociaţiei „Înţe­lege Autismul” am reuşit să venim în sprijinul acestor nevoi, chiar şi într-o mică măsură. Grija pentru copii este o prioritate atât pentru asociaţia noastră, cât şi pentru partea germană şi de aceea, graţie Asociaţiei de utilitate publică Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. con­- dusă de d-nul prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann, care a răspuns încă o dată, cu toată deschiderea şi înţelegerea solici­tării noastre, a fost posibilă tri­- miterea din Germania, ca ajutor umanitar, a unei donaţii constând într-un număr de 45 de paturi de îngrijire şi 13 paturi nou-născuţi, destinate dotării spitalului, pentru mamă şi copil”, a spus Laura Chîlnicean.
Aceste donații ar urma să fie urmate de altele în baza parteneriatului cu aceste asociații.
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad mulțu­mește pentru donațiile primite, atât asociației arădene cât și asociației din Germania. ,,Le mulțumim pentru ajutorul acordat și mai ales pentru faptul că s-au îndreptat înspre o secție de copii. Trebuie să precizez că donațiile sunt cu atât mai mult binevenite cu cât în perioada următoare vor avea loc lucrări de reabilitare în cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii, iar la finalul acestora vom putea spune că micuții ce vor fi internați aici dar și aparținătorii vor avea condiții hoteliere decente. Mulțumim pentru interesul și ajutorul acordate și ne dorim, în continuare, o bună colaborare între spital și asociația Înțelege Autismul”, a spus Carmen Lucuța, manager interimar al  SCJU Arad.