Glad Varga vrea amenzi mai mari pentru gunoaiele aruncate

Deputatul arădean Glad Varga are o nouă propunere legislativă care vizează protejarea mediului: modificarea Legii 211/2011 pri­vind Regimul deşeurilor.
„Mediul reprezintă o resursă importantă a României şi trebuie să îl protejăm, atât fiecare, ca român, dar şi prin legi. O astfel de lege este cea privind regimul deşeurilor. În actuala sa formă, legea parcă îi protejează pe cei care depozitează ilegal şi haotic deşeuri, în special cele rezultate în urma demolărilor. Consecinţele le vedem la intrările şi ieşirile din majoritatea localităţilor. Prin proiectul pe care   l-am iniţiat se doreşte înăsprirea sancțiunilor pentru abandonarea deșeurilor dar și intro­- ducerea unor sancţiuni complementare”, a afirmat Glad Varga.
Deputatul arădean subliniază că: „Acum avem paradoxul ca tarifele de depozitare să fi crescut foarte mult iar sancţiu­nile să fie derizorii, astfel încât pentru mulţi e mai «ren­tabil» să arunce deşeurile şi să plătească amendă, decât să urmeze calea legală şi să le depoziteze în condiţii normale”.
În prezent, sancţiunile pentru persoane fizice sunt cuprinse între 1.000 şi 3.000 lei, şi pot fi înjumătăţite dacă sunt achitate în 48 de ore.
Din cauza faptului că până în anul 2017 taxele de depozitare au crescut substanţial, deputatul Glad Varga propune o creştere a cuantumului amenzilor, de la 3.000 la 6.000 lei.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni