La Sâmbăteni, călătorii din Săgeata Verde au fost întâmpinați tradițional cu pâine, sare, vin și țuică

Ziua de 18 iunie a fost o zi memorabilă pentru nostalgicii din județ. A fost ziua în care trenul electric „Săgeata Verde” a fost repus în funcțiune pentru turiștii care doresc să călătorească pe traseul Arad-Ghioroc și să viziteze diferite obiective turistice. Automotorul, renovat la Astra Vagoane Călători Arad, a plecat din Micălaca și înainte de a ajunge la Ghioroc a oprit la Mândruloc și Sâmbăteni.
La Sâmbăteni, călătorii au fost întâmpinați cu pâine, sare, vin și țuică de primarul Ioan Turcin, viceprimarul Viorel Petruța și membrii Ansamblului de Dansuri Populare „Armonia Mureșană”, condus de Radu Rașca. „Împreună cu Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Vladimirescu și și Primăria Ghioroc, Primăria Păuliș a făcut toate diligențele pentru introducerea trenului electric în circuitul turistic. A fost o onoare pentru noi să întâmpinăm acest tren electric de 104 ani, care circulă și astăzi și sper ca Săgeata Verde să ne amintească de trecut și de lucrurile bune de atunci. Acum, satul Sâmbăteni face parte din circuitul turistic în care a fost inclus trenul electric, pentru a-l pune și mai bine în valoare. Săgeata Verde trece acum săptămânal prin Sâmbăteni, unde oprește pentru câteva minute. Mai trebuie să știți că pe 18 iunie, când a avut loc prima cursă, turiștii au fost întâmpinați în mod tradițional, așa cum se cuvine”, a declarat primarul Ioan Turcin.
Evenimentul a durat câteva zeci de minute, răstimp în care călătorii au putut să guste din produsele oferite de gazde și să se prindă într-o horă. „La câteva zeci de minute de la sosire, Săgeata Verde s-a pus din nou în mișcare pornind spre Ghioroc, unde călătorii au vizitat  Depoul Ghioroc și Muzeul Viei și Vinului”, a precizat viceprimarul Viorel Petruța.
Foto: Leonardo Negoițescu