Furtuna a făcut ravagii din nou: acoperişuri smulse şi copaci doborâţi peste maşini

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, joi, în judeţul nostru, iar la Nădlac mai multe acoperişuri au fost smulse în urma unei furtuni. Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost lovit în cap de tencuiala căzută de pe un bloc avariat.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, pompierii intervin în mai multe cazuri, atât în municipiu, cât şi în judeţ. O tablă din acoperişul unui bloc de pe strada Iustin Marşieu din municipiul Arad a fost smulsă de vânt, iar în oraşul Nădlac un acoperiş a fost desprins şi el din cauza vântului puternic. ”Sunt foarte multe linii de curent căzute. Un bloc a fost descoperit aproape complet, tabla fiind azvârlită pe stradă, unde era şi o piaţă. Multe case au acoperişurile avariate, fiind descoperite parţial. Nu ştim pagubele, suntem în curs de evaluare”, a declarat corespundentului Mediafax, primarul oraşului Nădlac, Ioan Radu Mărginean. Potrivit acestuia, un bărbat a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad după ce a fost lovit în cap de tencuiala căzută de pe un bloc avariat.

De asemenea, mai mulţi copaci au căzut pe străzi din municipiul Arad, în unele cazuri avariind şi maşinile pe care au fost doborâte, iar un alt copac a căzut pe DN7 în localitatea Bătuţa.

50 de apeluri pe 112

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca, a declarat, corespondentului Mediafax, că instituţia pe care o reprezintă a primit în 45 de minute circa 50 de apeluri pe servicul unic de urgenţă 112, care anunţau copaci doborâţi peste maşini, peste fire de curent electric sau care blocau căile de acces. ”Până în acest moment s-a intervenit pentru îndepărtarea a şase copaci căzuţi pe căi de comunicaţii sau pe maşini, în municipiul Arad. De asemenea, s-a intervenit pentru îndepărtatea unor elemente de construcţie de pe un bloc, tot în municipiul Arad”, a spus Pleşca.

Incendii de vegetație uscată

În acelaşi timp, în alte zone ale judeţului, au izbucnit mai multe incendii de vegetaţie uscată din cauza caniculei. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, intervenţiile la incendii sunt foarte dificile din cauza vântului putenic. Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, judeţul Arad se află, joi, până la ora 15.00, sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului, care la rafală au atins 60-70 de kilometri la oră, iar la munte chiar 70-80 de kilometri la oră.

Pe DN7, înainte de Milova, la Valea Frumoasă, pe o camionetă a căzut un pom, camionetă care a fost bine șifonată și a fost trasă într-o parcare. Patru copaci erau căzuți pe DN7, tot drumul era plin de frunze și crengi, iar unde erau căzuți copacii, se circula pe o singură bandă. La fel se circula și în zona Ineu – Bocsig, unde copaci, crengi, dar și indicatoare rutiere au fost culcate la pământ de furtună.

De asemenea, au mai fost întreruperi de alimentare cu energie electrică în unele cartiere din municipiu, dar și în mai multe zone din județ, unde mai multe case au rămas fără curent electric. Situația a fost remediată în municipiul Arad, dar în celelalte zone din județ, precum Nădlac, Gurahonț, Hălmagiu și Vasile Goldiș, unde echipele ENEL urmează să intervină.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni