Florentina Horgea, învestită oficial în funcția de prefect al județului

Ceea ce se vehicula de ceva timp – schimbarea lui Cosmin Pribac din funcția de prefect – s-a și făcut la finele săptămânii trecute. Acesta a fost înlocuit de cea care i-a fost subalternă – Florentina Horgea. Ceremonia de învestire a acesteia în funcție a avut loc vineri, 7 iulie, de la ora 16.00.
La ceremonie au fost prezenți ministrul Economiei, Mihai Fifor, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Mihai Dan Chi­rică, Înaltpreasfinția sa Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, fostul prefect Cosmin Pribac, președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, Dorel Căprar, deputatul Florin Tripa, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, conducători ai instituțiilor deconcentrate și ai structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, colegi din Instituția Prefectului și Primăria Arad.
După depunerea jurământului, Florentina Horgea a declarant: „Sunt onorată pentru această numire într-o funcție care presupune multă responsabilitate și multă muncă. Din poziția de reprezentant al Guvernului în teritoriu voi urmări să se res­pecte toate măsurile cuprinse în Programul de guvernare, alături de colegii mei din instituțiile deconcentrate și structurile județene ale Ministerului Afa­cerilor Interne, colegi cărora doresc să le mulțumesc pe această cale pentru profesiona­lism și pentru colaborarea pe care am avut-o până acum. Îmi doresc să continuăm în același spirit de echipă și începând de astăzi. Vreau să mai spun că am găsit și am lucrat cu un colectiv de elită aici la Prefectură, la serviciile de Permise Auto, Înmatriculări și Pașapoarte, iar îm­- preună în activitatea noastră vom respecta cele trei principii: legalitate, eficiență și transparență. Îi mulțumesc și domnului Pribac pentru buna cola­- borare pe care am avut-o, pentru faptul că m-a sprijinit de când am venit aici în instituție și îmi doresc să colaborăm la fel de bine și de acum înainte”.
De asemenea, Cosmin Pribac, fostul prefect a făcut declarații: „Le mulțumesc celor care în 2012 mi-au acordat încrederea pentru a ocupa această funcție onorantă, reprezentanților instituțiilor publice, reprezentanților structurilor aparținând sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională din Județul Arad, autorităților locale și județene, personalului Instituției Prefectului. Fără sprijinul și ajutorul dumneavoastră nu puteam duce la bun sfârșit acest mandat. Mulțumesc în special familiei mele pentru modul în care a înțeles să fie alături de mine în această perioadă atât de solicitantă. Vă mulțumesc, doamnă Prefect, pentru sprijinul acordat din calitatea de Subprefect, vă felicit pentru numirea în funcție, vă doresc mult succes și vă asigur de sprijinul meu deplin”.