Elevii de la Ghiba Birta, premiaţi de către Dumitru Prunariu și Alexandru Mironov

Elevii Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” Arad au participat cu succes la prestigiosul concurs național de inovație tehnică și IT ”Da Vinci”, sub egida Rotary Club București. Echipa E.G.B.MAZ formată din elevii clasei a IX-a A Mark Megyes, Adrian Toth și Ludmaj Zsolt, precum și Bogdan Sima din clasa a XI-a B în a doua echipă, s-au prezentat la concurs la București împreună cu profesorul coordonator Constantin Cioarsă Cârligeanu. Lucrările prezentate au fost Motor Rachetă Electromagnetic și Comenzi vocale prin Smartphone. Ambele lucrări au fost coordonate de profesorii de fizică Constantin Cioarsă Cârligeanu și Rodica Vancu.
,,Menționăm că prezentarea în concursul național a fost posibilă după o preselecție ce a permis calificarea a zece echipe din țară.
Participarea la concurs a fost susținută financiar de organizatori”, ne-a declarat Laura Putnic, directoarea adjunctă a liceului.
În urma desfășurării concursului, elevii colegiului s-au întors cu următoarele premii: Motor Rachetă Electromagnetic- premiul al II-lea; Comenzi vocale prin Smartphone – premiul al III-lea.
Foarte important de menționat: juriul care a decis învingătorii a avut în compo­nență nume remarcabile din viața științifică, Dumitru Prunariu și Alexandru Mironov. Pe lângă premiile în bani, câștigătorii au posibilitatea de a participa la tabăra de vară științifică Atlantykron în mod gratuit.
(A. C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni