Cenaclul „Ligii Scriitorilor” – Arad înainte de vacanță

Ultimul cenaclu de dinainte de marea vacanță i-a unit, din nou, pe cei mai mulți autori consacrați ai Ligii „Ioan Slavici”. Au fost prezenți, ca invitați, și câțiva tineri (liceeni) – scriitori în formare. Întâlnirea s-a desfășurat, ca de obicei, la Biblioteca Județeană „Alexandru  D. Xenopol” Arad și a fost condusă de Lucia Bibarț, președintele Ligii.
Seara literară s-a bucurat de un eveniment special. Tineri creatori ai Colegiului Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal”
și-au prezentat în cadrul Cenaclului compozițiile cuprinse în volumul nou apărut „Lacteea Cuvintelor”. Pentru întreaga asistență, textele citite, atât cele în versuri cât și cele în proză, au fost o bucurie și o încântare totodată. Au citit: Monica Bianca Pop, Karina Rus, Patricia Pantea, Andrada Tamșa – poezie; Cristina Zaha, Melania Petcuț – proză. O intervenție insolită și plăcută în același timp, a constituit-o tânărul Alin Dan Păcurar din Lipova, care a cucerit prin textele construite în stil hip-hop. Au mai citit: Ioan Vasile Marcu și Horia Pop. Semnalăm prezența alături de noi a dlui Gavrilă Man, cel care cu mulți ani în urmă a făcut eforturi de constituire a Ligii arădene.
Tinerii au avut parte de aprecierile membrilor Ligii, precum și de încurajări pe drumul fascinant al artei literare. Din partea Ligii, au citit: Carina Baba, Vasile Man, Lucia Bibarț.
Vacanță binemeritată tuturor!
Voichița Tulcan Macovei

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni