Canicula închide drumurile din judeţ

Timp de două zile, circulația rutieră va fi restricționată, măsura fiind luată de Consiliul Județean.
În zilele de 10 și 11 iulie, Aradul este sub avertizare de cod galben de caniculă, astfel că, administrația a hotărât să res­tricționeze circulația pe drumurie jude­țene.
În baza unei hotărâri adoptate în vara anului 2015, s-a impus interzicerea circulaţiei vehiculelor cu o masă mai mare de 7,5 tone. Măsura este valabilă atât pentru ziua de 10 iulie, cât şi pentru cea de 11.
„Restricţiile temporare de circulaţie nu se aplică transporturilor de persoane şi de animale vii, transporturilor de produse perisabile de origine animală şi vegetală, transporturilor de apă îmbuteliată şi de produse provenite din activităţi agricole, vehiculelor care intervin în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, de prim ajutor, de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor efectuate pentru tractări de vehicule avariate, pentru distribuţie de apă şi de hrană în zonele calamitate”, este menționat hotărârea CJA care reglementează aceste restricţii.
Cei care nu respectă restricția riscă amenzi usturătoare. Conducătorii auto care nu respectă măsura se vor alege cu amenzi între 3.000 și 6.000 de lei.