Nedeia Țării Hălmagiului și-a derulat încă o ediție

În duminica ce-a trecut au avut loc mai multe sărbători câmpenești în tot județul, printre ele numărându-se și Nedeia Țării Hălmagiului. Aceasta încheie nedeile de pe Valea Crișului, fiind o serbare cu multe ediții la activ dar și extrem de… mutată ca locație. Astfel, pe vremuri această nedeie se ținea la Gară la Hălmagiu și era mai multă lume – comparativ cu ce este acum, când Nedeia se desfășoară în parcul din fața Căminului Cultural.
De la Gară – în celelalte vremuri, a fost dusă la Șortoc, unde a și fost amenajată o scenă din beton și avea trasă rețeaua de curent. A funcționat aici cam doi-trei ani după care a fost iar mutată în parcul (zonă verde) din fața Căminului; din păcate scade numărul spectatorilor. Motivul noii locații fiind – după spusele oamenilor, să nu se mai deplaseze comercianții cu produsele.
La Nedeia Țării Hălmagiului de duminica trecută a fost prezent și Iustin Cionca – președintele Consiliului Județean Arad, invitat de primarul comunei Hălmagiu, Adrian Țoca, și care a adresat salutul său tuturor moților prezenți și oaspeților lor după care a enumerat câteva din „obiectivele ce se vor realiza în zonă în perioada următoare“.
La programul folcloric au participat o serie de artiști de folclor precum: interpreții de muzică populară Dinu Vereseșan, Cosmin Cascadoru, Elena Bodea, Alin Neag, Gina Rus, Andrei Ciubotariu, Monica Blaga precum și Ansamblul Cununița din Sântana, ș.a.