Pe scurt

A condus în stare de ebrietate

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, prin rechizitoriu, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului C.D.V. pentru săvârşirea  infracţiunii de conducerere a unui vehicul sub influenţa  alcoolului sau a altor substanţe. Din  probatoriu a rezultat că, în data de 24.09.2016, în jurul orelor 01,45, în timp ce conducea un autoturism marca Renault Megane, pe strada Petru  Maior  din orașul Lipova, inculpatul a fost oprit în trafic de către un echipaj al poliției rutiere, ocazie cu care acesta a fost testat cu fiola alcooltest, rezultând în aerul expirat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur, motiv pentru care inculpatul a fost condus la Spitalul Orășenesc  Lipova în vederea recoltării de probe biologice. Astfel, în urma recoltării probelor de sânge s-a stabilit că inculpatul avea o alcoolemie de 1,30 gr % alcool pur în sânge la ora 2,10,  acesta  refuzând  recoltarea  celei de-a doua probe biologice. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei  Lipova.

 

Depistat cu o armă deținută fără drept

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat luni un bărbat care deţinea la domiciliu-i o armă, având permisul expirat. Poliţiştii au depistat la domiciliul unui bărbat de 30 de ani, din Zădăreni, o armă de vânătoare cu alice, calibrul 12 mm, deţinută ilegal.  Arma în cauză a fost insponibilizată în vederea continuării cercetărilor, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nedepunerea armei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

 

Șoferi amendați

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 80.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 195 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei. Dintre acestea, 58 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 137 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni