Șaisprezece persoane din Irak, Siria și Iran ascunse într-un camion ce transporta veselă în Suedia

Nu mai puțin de şaisprezece persoane din Irak, Siria şi Iran au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui camion care transporta veselă metalică în  Suedia. Miercuri , în jurul orei 05.00, la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Dogan K., în vârstă de 59 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, veselă metalică din Turcia pentru o societate comercială din Suedia. u ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au observat că sigiliul automarfarului era tăiat şi reînnodat în partea din față. Drept urmare, s-a efectuat un control amănunţit în interiorul mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse printre marfa transportată, 16 persoane.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, sirieni şi iranieni, nouă bărbaţi și şapte femei, cu vârste cuprinse între 14 şi 37 de ani, mare parte dintre ei fiind solicitanți de azil în România.Persoanele în cauză au declarat că s-au ascuns în camion cu intenția de a trece fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.  De asemenea, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetățenii străini s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări.  „În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor descoperite ascunse lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, a declarat agent șef adjunct Mihaela Leș, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Doi tineri din Turcia reținuți la frontieră

De asemenea, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni din Turcia care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Marți noapte spre miercuri, în jurul orei 01.00, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul SPF Nădlac au observat două bărbați, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre teritoriul statului vecin. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 50 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări. Aici s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni turci, în vârstă de 24 şi 28 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau vize valabile.  Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni