Peste o sută de participanţi din toată ţara la Concursul Național Teatrix

Ajuns deja la cea de a VI-a ediție, Concursul Național de Interpretare teatrală și Eseuri a reunit în primitorul castel de la Macea și într-o atmosferă deosebită peste 100 de participanți din: Arad, Sântana, Bacău, Bihor, Cluj, Făgăraș, Galați, Gorj, Iași, Medgidia, Oradea, Pitești, Slobozia, Sighișoara și Târgu Mureș.

Profesorii care s-au implicat în bunul mers al concursului sunt Gabriela Pavel-secțiunea interpretare teatrală și Andreea Boran – secțiunea eseuri.

„Fair-play-ul a fost moto-ul acestei ediții în care trupe de teatru ale Palatelor și Cluburilor Copiilor din țară și-au dat întâlnire la Macea pentru a dovedi încă o dată că și tinerii sunt capabili de a interpreta roluri la un nivel foarte înalt“, ne-a declarat prof. Gabriela Pavel, de la Cercul de Teatru.

Dacă cei de la secțiunea eseuri au avut ca temă „Mă pregătesc pentru viitor. Cum?”, cei de la secțiunea interpretare teatrală se pare că au ales deja ce vor face în viitor. „Felul în care s-au prezentat în spectacolele de teatru a fost demn de adevărați actori. După un maraton de teatru împletit cu eseuri, participanții s-au relaxat și au socializat pe parcursul a trei zile când atelierele de lucru și debate-ul pe tema  Pro sau Contra  «Universități din țară» au încununat  munca de trei zile a echipelor“, ne-a informat  prof. Andreea Boran, de la Cercul de Educaţie pentru Cetățenie Democratică.

Acest concurs a fost organizat de Palatul Copiilor Arad în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale și Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, cu sprijinul Universității de Vest „ Vasile Goldiș” Arad și a sponsorilor.

„Mulțumim Primăriei Comunei Macea pentru sprijinul acordat și deschiderea spre cultură pe care au arătat-o pe tot parcursul desfășurării acestui concurs“, spune conducerea Palatului Copiilor Arad.