Sâmbătă va fi Ziua Șofronei, prilej de cântec, joc și voie bună

În această sâmbătă (15 iulie a.c.), toți șofronenii vor fi în mare sărbătoare: sunt chemați să petreacă împreună la încă o ediție a sărbătorii comunei lor. Comuna Șofronea are două localități: Șofronea și Sânpaul. Astfel, Zilele localității Șofronea – care-i centru de comună, e sărbătoarea tuturor șofronenilor, fiind în tradiția locului iar de câțiva ani se ține, cu mare succes, vara.

Organizată de Primăria și Consiliul Local Șofronea, sărbătoarea va fi găzduită de Parcul din fața Primăriei, care de ani buni e modernizat, frumos amenajat și cu dotări actuale.

Sărbătoarea va începe la ora 18 iar după deschiderea oficială – făcută de primarul Ioan Băbău alături de alte oficalități și o serie de invitați, va continua cu un spectacol deosebit ce-l va avea ca invitat special – mai spre seară, pe cunoscutul și îndrăgitul solist și culegător de folclor bihorean Cornel Borza.

Spectacolul – în întregul lui – va fi susținut de Orchestra Frații Șandru. Vor evolua, pe spațioasa scenă în aer liber, ansambluri precum: Bujorii Șofronei junior, Păstrătorii Tradițiilor – Șicula, Țărinuța din Bocsig, Doina Crișului din Ineu și vor cânta interpreții: Florin Șandru, Daniela Dudaș, Felicia Costa, Ioana Luguzan, Maria Creț. Spectacolul folcloric se va încheia apoteotic cu un… spectacol pirotehnic, pe durata căruia cerul Șofronei va fi luminat feeric de focuri de artificii multicolore. Petrecerea va continua apoi alături de Orchestra Frații Șandru.

La un așa program deosebit, primul edil îi invită să sărbătorească alături de ei pe toți iubitorii de folclor adevărat, pe toți cei ce iubesc această frumoasă comună de câmpie, aflată la nici șapte kilometri de Arad.

Florica BunaciuGlasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni