Escrocherie cu scutece ieftine. Mai multe mămici din Arad au fost păgubite

Escrocii au o nouă metodă de înşelătorie. Dau anunţuri despre scutece ieftine pentru bebeluşi, încasează banii şi nu trimit niciodată marfa. Potrivit femeilor înșelate, anunțurile au fost publicate în grupuri dedicate persoanelor care au copii mici, prețurile fiind și de trei ori mai mici decât în magazin. Este povestea a sute de mămici din România care au investit mii de lei sau chiar zeci de mii de lei în scutece, iar acum şi-au dat seama că au fost lăsate fără nimic, iar cea care ar fi vinovată, e de negăsit, potrivit a1.ro.  „ Ofertă la scutece! Două pachete, plus unul la doar 110 lei. Cam aşa sună unul dintre anunțurile de la care a pornit toată isteria. Dacă trei baxuri de scutece ar fi costat în mod normal aproape 300 de lei, într-un supermarket, unele mămici au plasat sute de comenzi la această ofertă de până la 70 la sută mai ieftină.

Responsabilele, de negăsit

Cele care ar trebuie să dea o explicaţie parcă au intrat în pâmânt. În schimb, colaboratoarele sunt trase la răspundere de mămicile păgubite. Femeile care conduceau reţeaua erau Ecaterina Gurbet și Ionela Margareta Munteanu. Ele erau șefele, care aveau mai multe fete colaboratoare, pe care le încurajau să-şi găsească la rândul lor intermediare, promiţându-le comision la fiecare vânzare.

Toţi banii de pe comenzi erau viraţi în contul Ecaterinei Gurbău. La început, şi-a onorat comenzile, pentru a avea recomandări, dar produsele au încetat să mai fie livrate la majoritatea clienţilor, din luna martie. Iniţial, comenzile se făceau pe sume mici, pentru a le câştiga încrederea clienţilor după care, mămicile au început să depună comenzi mai consistente, iar produsele nu mai veneau.

Situaţia din Arad

Pe grupul „Mămici din Arad” de pe Facebook, sunt zeci de comentarii despre cum au fost înşelate mai multe arădence.  Din informaţiile noastre, unele mămici şi-au primit banii înapoi, chiar dublul pagubei, în vreme ce mare parte dintre ele vor depune plângere la Poliţie. De asemenea, dintre cele trei sau patru distribuitoare din judeţul nostru, C.H. a „luat în piept” plângerile de pe grup, susţinând că şi ea la rândul ei a fost înşelată şi nu poate restitui bani pe care nu-i are.  Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, nu a fost depusă nicio sesizare până în acest moment.Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni