Pe scurt

Peste 600 de amenzi la rutieră, în weekend

În weekend-ul ce s-a încheiat, poliţiştii rutieri au aplicat nu mai puțin de 669 de amenzi. Oamenii legii au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 669 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 255.000 de lei. Dintre acestea, 294 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 375 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 26 permise de conducere şi 15 certificate de înmatriculare.

 

Încarcerat pentru furt

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis de magistrații Judecătoriei Arad, pe numele unui tânăr de 27 de ani, din Arad, care are de executat 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

 

A deținut ilegal o armă

Polițiștii Serviciului Arme, Explozi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat care deținea ilegal o armă. În urma verificărilor efectuate, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au depistat, pe raza localității Petriș, un bărbat de 46 de ani, care deținea fără drept, la domiciliul său, o armă de vânătoare cu țeava confecționată artizanal. Arma a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armenlor și munițiilor.

 

Cercetat pentru tăiere ilegală și furt de arbori

Polițiștii orașului Sebiș cercetează un tânăr pentru tăiere ilegală de arbori și furt. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr de 20 de ani, din localitatea Dieci, care, în data de 12 iulie, ar fi tăiat și sustras, fără drept, dintr-o pădure de pe raza localității Sebiș, un arbore din specia gorun, având un volum de aproximativ 2 metri cubi. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 870 de lei a fost recuperat, pe numele tânărului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt.Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni