Cupa Satelor: stadionul din Sâmbăteni va găzdui turneul final

Cupa Satelor, turneul organizat de Asociația Județeană de Fotbal (AJF) a reușit să capteze într-o asemenea măsură atenția spectatorilor de la Sâmbăteni și a autorităților locale din Păuliș încât organizatorii au decis ca turneul final al competiției să fie organizat, pe 30 iulie, pe stadionul de la Sâmbăteni. „Faza zonală a competiției a avut loc la Sâmbăteni. Spectatorii au venit în număr  mare să-i urmărească la lucru pe micii fotbaliști și nu pot decât să felicit Asociația Județeană de Fotbal, condusă de domnul Adrian Lucaci, pentru că a avut inițiativa organizării acestei întreceri sportive. Este lăudabil că AJF a făcut pași pentru a aduce fotbalul mai aproape de comunitățile locale și de copii. De remarcat faptul că echipa noastră de copii de la Sâmbăteni a intrat în această competiție la doar câteva luni de când a fost formată, printre jucători numărându-se și copii care fac și dansuri și fotbal în același timp. Mai trebuie spus că după câteva ore petrecute în fața calculatorului este cât se poate de bine că acești copii se pot recrea cel puțin două ore pe săptămână pe terenul de sport”, a declarat Ioan Turcin, primarul comunei Păuliș.
În ceea ce privește faza zonală a competiției, primarul susține că a fost o reușită, astfel încât dorește să mulțumească tuturor celor care s-au implicat ca totul să decurgă ca la carte. „Aș vrea să mulțumesc pentru sprijin AJF Arad, Organizației Județene a PSD Arad, prin domnul deputat Florin Tripa, consilierul județean Ioan Gligor, consilierul municipal Ilie Cheșa, lui Radu Rașca, coordonatorul echipei de copii de la Sâmbăteni, lui Florin Lăcătuș, președintele secției de fotbal a clubului Păulișana Păuliș, lui Nicu Șanta, organizatorul de competiții de la Păulișana, precum și sponsorilor”, a continuat primarul.
La turneul final care se va desfășura în ultima duminică a lunii vor participa șapte echipe din județ și o echipă formată din copiii de la Sâmbăteni și Păuliș. „Până acum s-au calificat echipele de la Mândruloc, Buteni, Caporal Alexa și Apateu, urmând ca următoarele trei echipe să se califice în urma meciurilor ce se vor disputa duminica aceasta”, a mai spus Turcin.
Planuri de viitor
Având în vedere că Păulișana Păuliș nu înseamnă doar fotbal, clubul având și o secție de judo, autoritățile locale intenționează să găsească un spațiu pentru echipa de judo.
„La judo avem o campioană națională, în persoana Patriciei Panțîr. Împreună cu domnul antrenor Mureșan, de la Ghioroc, vrem să facem o sală de forță pentru judoka, dar și pentru echipa de fotbal și tinerii din comună care doresc să facă mișcare. Despre aceste lucruri vrem să discutăm la rectificarea bugetului”, a încheiat primarul.