Calimente s-a ales cu o plângere penală

Dorel Horga, fostul  preşedinte al organizaţiei ALDE  Vladimirescu, în urma discuţiilor avute cu foştii lideri de organizaţii, respectiv Lucian Stoicu din Vinga, Dan Şimon din Şimand, Victor Bej din Zărand şi Paul Oană, fost preşedinte al comisiei de Etică şi arbitraj ALDE Arad  a făcut un pas înainte. Mai exact este vorba despre ce a spus acum ceva timp ,,că nu va lăsa lucrurile aşa”.
,,Am hotărât să-i facem plângere penală fostului preşedinte numit (nu ales) Calimente pentru fals în acte sub semnatură privată şi uz de fals.  Mai exact este vorba că în data de 29 decembrie 2016 a convocat o şedinţă a Biroului politic judeţean ALDE Arad.
S-au propus cinci puncte pe ordinea de zi a şedinţei, iar la punctul trei era vorba de excluderea şi retragerea sprijinului politic pentru mine şi ceilalţi  colegi nominalizaţi, inclusiv a domnului Titu Ghiorghiof, care practic a înfiinţat PLR Arad. Calimente a făcut acest gest incalificabil la comandă politică şi drept răsplată a primit o funcţie bine plătită în Senatul României. Mai spun că atunci când au redactat procesul verbal din 29 decembrie 2016, apar nominal douăzeci şi patru de persoane prezente, începând cu Calimente cap de listă. Se trece la vot şi…  Votează: 25 pentru, zero împotrivă şi trei abţineri. În total 28  de voturi. Diferenţa de voturi exprimate, faţă de cei 24 prezenţi este scoasă din joben.  Acest proces verbal se află la instanţele de judecată în urma proceselor deschise de noi. Plângerea penală este făcută şi împotriva lui Tiberiu Dekani,  secretar al organizaţiei judeţene ALDE Arad. Condu­cerea numită de domnul Tăriceanu  nu a fost în stare să mai formeze o organizaţie ALDE  funcţională în judeţul Arad. Poate şi pentru simplul fapt că prin..telefon nu se pot forma organizaţii în altlocalităţi. Pot să   spun, fără să greşesc că fostul deputat Calimente a distrus ALDE Arad”, punctează Dorel Horga. Acesta şi colegii săi sunt convinşi că instanţa le va da câştig de cauză.
(G.C.)Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni