Succes clar la revenirea din cantonament: UTA – Szeged 2011 3-0

Revenită din cantonamentul ratat din Austria, UTA a desfăşurat, sâmbătă după-amiază, la Sânnicolau Mic, al doilea amical al verii. În faţa a aproximativ 200 de spectatori, arădenii s-au impus la scor de neprezentare, 3-0, în faţa divizio­narei secunde maghiare Szeged 2011. Antrenorul Adrian Mihalcea a pus în practică un sistem de joc pentru fiecare repriză, respectiv
4-1-4-1 şi 4-2-3-1, şi le-a cerut mereu jucătorilor săi să joace doar în faţă când au mingea.
După un început echilibrat, în care Grahovac (18’) a evitat un gol la un şut al lui Onişor Nicorec (puștiul care în anul 2003 câștiga concursul național „Drumul spre Glorie” și odată cu el și o șansă la Ajax) din interiorul careului, utiştii au avut prima situaţie de a înscrie prin Stahl (23’). Mijlocaşul lui Mihalcea a tras din 7 metri lateral stânga la colţul scurt, însă goalkeeperul maghiar a respins în lovitură de colţ.
Ceva mai târziu, UTA a deschis scorul în urma unei faze fixe. Bogdan Burlă (34’) a executat puternic o lovitură liberă de la 20 de metri şi mingea, uşor deviată de zid, s-a dus în plasă în dreapta portarului. Însă scorul pauzei putea fi unul egal dacă Causic (44’), nemarcat, nu ar fi trimis cu capul puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Grahovac din preajma careului mic.
Imediat după reluarea părţii secunde a amicalului, UTA, cu cinci schimbări efectuate la pauză, şi-a majorat diferenţa. Grigorie a şutat de două ori în blocaj din 6 metri, mingea a ajuns la Asani (47’), la 15 metri, care a trimis din prima, cu dreptul, în vinclu. Acelaşi Grigorie (54’) şi-a demonstrat fineţea şi a fost din nou aproape de gol, însă lobul său cu latul, de la 20 de metri, a trecut puţin peste poartă. Ca, mai apoi, Izet (62’) să-şi dispere coechipierii cu o ratare din numai 4 metri, atunci când l-a luat la ţintă pe portar după ce fusese servit ideal de Jorza.
Ultima reuşită a arădenilor şi a jocului s-a petrecut în minutul 74, atunci când Costin a pătruns în centru de pe dreapta, a trimis cu exteriorul în adâncime pentru Marius Curtuiuş, iar atacantul a deviat cu stângul pe lângă portarul advers din 12 metri uşor lateral stânga.
S-a încheiat 3-0, dar, totuși, arădenii au arătat câteva dificultăți în joc, în special în prima jumătate de oră, iar peste două săptămâni începe campionatul.
Formații:
UTA: Grahovac (Barna 46’) – Polgar (Iuga 58’), Scutaru (Cr. Costin 60’), Ciucă (Al. Manea 46’), Burlă (Dinculescu 68‘) – Asani (Toma 68’) – Strătilă (Izet 46’), Grigorie (Jorza 58’), Prună (I. Tănase 46’), Stahl – D. Roman (Curtuiuş 46’).
Szeged: Szantai – Horvath, Jagodics, Causic, Farkas – Coroian, Zadori – Molnar, Nicorec, P. Szabo – Katona. Au mai intrat: Paszka, German, Povazsai, Balazs, Beke, Kasuba şi Zabari.
Arbitri: Mircea Ardelean – Paul Radu, Cătălin Turgyan