Condițiile din secțiile Spitalului Județean în atenția unei asociații din Germania

Condițiile din Spitalul Județean au ajuns în atenția asociațiilor nonguvernamentale care activează în domeniul sănătății. Se pare că străinii sunt preocupați de donarea de bunuri pentru spital, în condițiile în care, necesitățile din sistemul medical arădean sunt mari. Președintele unei asociații nemțești a vizitat chiar secțiile cu probleme: Pediatrie și Infecțioase copii.
Astfel, chiar președintele Asociaţiei Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. din Germania, prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann a vizitat Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Vizita vine după mai mulți ani de par­teneriat dintre instituția medicală arădeană și asociația din Germania, colaborare prin care secțiile spitalului au beneficiat de donații. Asociația din Germania a trimis de-a lungul anilor la Arad șapte transporturi de mobilier medical, iar ultimele trei – paturi pentru copii și pentru adulți – au ajuns anul acesta.
Președintele Asociaţiei Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. din Germania, prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann a vizitat, însoțit de manageul SCJU Arad, Ec. Carmen Lucuța secțiile de copii, Pediatrie I și II respectiv compartimentul Boli Infecțioase Copii. Acesta a avut ocazia să vadă unde au fost direcționate paturile donate dar a discutat și cu personalul medical despre necesitățile actuale. „Am vizitat mai multe secții din cadrul spitalului pentru a avea o idee
despre lucrurile necesare aici. Colaborez cu spitalul și cu Asociația «Înțelege Autismul» de mai mulți ani de zile și am încercat să trimit spre Arad lucruri pe care noi le avem și care vă sunt folositoare. Din păcate noi nu putem sprijini spitalul decât cu partea materială – echipamente și obiecte de mobilier medical”, a declarat prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann.
Carmen Lucuța, managerul interimar al SCJU Arad  a vorbit despre nevoile pe care spitalul din Arad le are, în prezent. „Salutăm vizita prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann, la spitalul nostru și îi suntem recunoscători pentru interesul acordat.
I-am arătat astăzi unde au ajuns paturile trimise anul acesta, dar i-am prezentat și care sunt necesitățile secțiilor de copii din cadrul spitalului. Domnul profesor ne-a promis că ne va ajuta și pe viitor cu tot ceea ce îi stă în putință”, a declarat Ec. Carmen Lucuța, managerul interimar al SCJU Arad.