Sfințirea Catapetesmei Bisericii Ortodoxe din Valea Mare

Parohia Ortodoxă Căprioara a avut cinstea de a primi duminică, 9 iulie, în biserica filiei Valea Mare, pe Întâistătătorul Arhiepiscopiei Ara­dului, pe I.P.S.Dr.Timotei Seviciu, pentru a binecuvanta şi sfinți, noua catapeteasmă ce s-a realizat.
Un sobor de preoți în frunte cu protopopul Lipovei, Ioan Jidoi și o mulțime de credincioși l-au întâm­pinat pe I.P.S Timotei. După rânduiala de sfințire a icoanelor ce împodobesc catapeteasma a început Sfânta Liturghie.
În predica sa, Vlădica Timotei a vorbit despre vindecarea demonizaților din ținutul Gadarei, arătând legătura strânsă dintre vindecare, răscumpărare și mântuire.
Alături de arhiepiscopul locului, în soborul care a slujit Sfânta Liturghie au fost prezenți p.c. părinte protopop Ioan Jidoi, p.c.pr. Mircea Șirian, secretar protopopesc, p.c.pr. Ionel Bălănescu de la Ilteu, p.c.pr. Ștefan Dimitriu de la Petriș, p.c.pr. Eugen Volungan de la Ostrov, p.c.pr. Gheorghe Ile de la Vărădia, p.c.pr  pensionar Mihai Mili, p.c.pr. Raul Moț de la Baia si p.c.pr.arhid.prof. Tiberiu Ardelian, precum și p.c.pr. paroh Laurențiu Suba.
Alături de credincioși și preoți au fost prezenți și reprezentanți ai administrației locale – primarul Ioan Vodicean și viceprimarul Ioan Marcu.
La finalul Liturghiei, P.C. PR. paroh Laurențiu Suba a fost hirotesit fiindu-i acordată distincția de iconom stavrofor, de către I.P.S
Timotei. Aceasta este o apreciere pentru slujirea rodnică pe plan pastoral-administrativ, susținută de-a lungul celor 12 ani de  pastorație la Căprioara și Valea Mare.
În semn de recunoștință, preotul paroh a dăruit I.P.S Dr.Timotei o lucrare frumos legată intitulată „Parohia Ortodoxă Română Că­prioara și Filia Valea Mare – Studiu istoric și administrativ bisericesc”. Lucrearea realizată cu trudă este un fragment din istoria seculară a satului și bisericii din Căprioara și Valea Mare.
La final p.c.pr. Laurențiu Suba a dus mulțumiri atât fețelor bise­ricești, Primăriei Săvârșin cât și credincioșilor.