Propunere inedită: drumeție sub clar de lună și stele căzătoare

Consiliul Judeţean Arad, Asociaţia „Hoinarii Zărandului” şi serviciul Salvamont Salvaspeo, au venit cu o propunere inedită pentru a promova turismul montan. Au organizat o drumeție pe timp de noapte. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, traseul, în lungime de 45 de kilometri, a parcurs circuitul „Sălaşelor Ţărăneşti”, de la cabana Moţeşti (Văsoaia) la refugiul Strănaşa. Drumeţia a fost organizată pentru a avea loc în perioada 4-6 august, circuitul propus fiind cel de-al doilea ca lungime din Munţii Zărandului.
„Am dorit să lansăm o provocare tuturor montagnarzilor şi iubitorilor de mişcare, pe un traseu proaspăt trasat şi amenajat. Am organizat evenimentul la începutul lunii august, pe timp de noapte, deoarece în perioada respectivă este lună plină şi sezonul perseidelor, adică al stelelor căzătoare”, a afirmat Nagy Arpad, preşedintele Asociaţiei „Hoinarii Zărandului”.
„Pentru revitalizarea turismului arădean ne propunem cât mai multe acţiuni de acest gen, pe diferite paliere turistice. Turismul montan, bazat pe drumeţie sau pe cicloturism, reprezintă o componentă importantă a strategiei noastre în acest domeniu”, a declarat și Andrei Ando, directorul Direcţiei de Comunicare şi Strategii, în componenţa căreia se află şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Arad.
(L.Ș.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni