Un nou târg de vinuri: „Vicii și Delicii”, la Expo

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Arad vine pregătește un nou  târg, dedicat iubitorilor de băuturi fine, de trabucuri și mâncăruri gustoase.
Prima ediție a târgului „Vicii și Delicii” va avea loc în perioada 7-8 octombrie, la Expo Arad. Potrivit organizatorilor, târgul va aduce la un loc producători de vinuri, beri artizanale, băuturi spirtoase, trabucuri, mezeluri, brânzeturi și dulciuri de calitate superioară. „Vicii și Delicii reu­- șește încă de la prima ediție să aducă toți producătorii de vinuri din zonă împreună cu o selecție importantă de crame din țară, dar și din străinătate, oferind vizitatorilor o experiență completă. Salonul de vinuri și salonul gastronomic vor răsfăța gusturile celor prezenți cu vinuri asortate de cei mai buni somelieri și cu deserturi savuroase. Showul culinar, oferit de Chefi celebri cum este Adi Hădean împreună cu cei mai pricepuți Chefi din Arad, va fi unul de excepție”, se arată într-un comunicat de presă al CCIA.
Un salon de vinuri și unul gastronomic
Reprezentanții CCIA susțin în continuare că la târg vor participa cramele din Podgoria Miniș-Măderat, dar și crame din țară și străinătate.
„Tradiția milenară, cumulată cu o creștere tot mai mare a cererii pentru vinuri de calitate din partea populației locale și din regiune, creează nevoia pentru un târg de vinuri la Arad, județ care dispune în prezent de peste 1.800 ha de viță de vie și crame care și-au reluat activitatea și în scurt timp și-au creat un renume internațional.
Vicii și Delicii reușește, încă de la prima ediție, să aducă o gamă largă a producătorilor de vinuri din zonă. […]  Podgoria Aradului este una dintre cele mai vechi din România, fiind atestată documentar de peste 1.000 de ani, iar legendele spun că viticultura a fost practicată aici încă de pe vremea lui Burebista”, se mai arată în comunicat.
În plus, având în vedere că există o legătură foarte strânsă între un vin bun și o mâncare gustoasă, bucătarul Adi Hădean va fi prezent împreună cu echipa sa la târg.  „Împreună cu Adi Hădean vor găti și cei mai buni bucătari arădeni, aceștia se vor întrece în a oferi cele mai senzaționale preparate ale lor, așa cum ne-au obișnuit în fiecare zi. Vom avea producători și importatori de mezeluri și brânzeturi de cea mai înaltă calitate care vor oferi tot ce este nevoie pentru niște preparate delicioase. Pentru că mâncărurile de excepție devin și mai savuroase când sunt asociate cu băuturile potrivite, la Vicii și Delicii somelieri de renume vor arăta cum se împerechează diversele delicii culinare cu vinurile potrivite pentru a duce încântarea simțurilor la superlativ. Iar pentru că unele preparate se potrivesc mai bine cu alte băuturi târgul vă propune și o selecție de beri și băuturi spirtoase de cea mai înaltă calitate pentru a acoperi toate preferințele publicului.
Pentru ca experiența să fie una completă nu putem uita deserturile. Expozanții noștri vor oferi o gamă diversificată de dulciuri și produse de patiserie premium care să pună cireașa pe tort”, promit organizatorii.
(L.Ș.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni