De la Dunăre la Sena, cu destinația finală Liga 1! Mihalcea: „Sunt convins, vom promova!”

Față de stagiunile precedente de Liga a II-a, clubul UTA vorbește răspicat despre promovare  încă din start. Fără ocolișuri, fără alibiuri, cu acțiuni concrete în direcția Ligii 1. Achizițiile și noul staff tehnic au început să vorbească pe teren, în ami­cale și mai ales în runda inaugurală, la Târgoviște, pentru ca miercuri să vină rândul conducerii, cu sprijinul partenerilor de la Autotehnic Ford, să pompeze aer de performanță.
În încăpătoarea sală de evenimente Biavati, familia UTA a fost completă: vechi glorii (reprezentate de Domide, Metkas, Sima sau Vaczi), parteneri și sponsori, suporterii abonați al noului sezon, conducere, antrenori ai grupelor de copii și juniori și, bineînțeles, vestiarul de care se leagă speranțele de promovare în elită. După o scurtă conferință de presă, legată mai mult de partida de sâmbătă, cu Metaloglobus, s-a trecut la prezentarea celor 24 de fotbaliști din lot, aproape jumătate dintre ele proaspete achiziții: portarul Grahovac, fundașii Ciucă, Scutaru, mijlocașii Asani, Cârstocea, Grigorie, Izet și, de ultimă oră, Buleică, dar și atacantul Roman. Juniorii Prună, Dinculescu și Iuga pot fi trecuți și ei la capitolul noutăți, atâta timp cât nu au apucat să debuteze încă în Liga 2-a în „alb-roșu”. „Principalul” Adrian Mihalcea, „secundul” Gheorghe Mihali și preparatorul fizic, Vlad Țăran sunt responsabili cu aerul proaspăt de la nivelul băncii tehnice. Momentul urcării pe scenă a „eroilor” vechi și noi a fost marcat prin aplauze gene- rice din partea fanilor „Bătrânei Doamne”. S-a cântat, s-a scandat și s-a intonat ”De la Dunăre la Sena”, s-a scandat „UTA Arad”, iar cuvintele cu tentă de promisiuni ale lui Mihalcea au mers țintă la inimile „roș-albe”.
„Atâta entuziasm, emulație și dorință de performanță nu am mai întâlnit niciunde. Apreciez strategia conducerii, sacrificiul făcut pentru transferul unor jucători importanți, dar şi stabi­litatea ce ne-o oferă în conti­nuare. Eu și colegii mei lucrăm cu jucători mulțumiți, plătiți la zi, iar acest lucru e foarte important în fotbalul de azi. Îl consider un mare avantaj. Văd astăzi, în sală, jucători emblematici pentru istoria UTA-ei și ar fi timpul ca istoria să se repete. Vrem să aducem echipe importante la Arad, să facem performanță. În ceea ce mă privește, nu mi-e teamă de nimic, dacă era altfel rămâneam la mine la țară, în Liga a III-a sau a a IV-a. Dar, mi-am asumat această luptă la UTA, îmi place să muncesc, să mă perfecționez, cariera mea de antrenor a ajuns la un alt nivel aici. A venit momentul să promovez și eu în Liga 1 odată cu UTA. Nu vreau să par optimist, dar sunt convins, vom promova!”, a punctat Adrian Mihalcea.
Seara „roș-albă” s-a încheiat printre sute de poze și un bufet cald.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni