Cartea „Condeie pecicane“ de Camelia Chifor a fost lansată la Pecica

Aşa după cum ziarul nostru a consemnat la timpul potrivit, în oraşul Pecica se derulează în perioada 16-20 august curent binecunoscuta sărbătoare tradiţională, Praznicul de Pită Nouă-2017.

Minunatul eveniment a debutat miercuri, cu lansarea unei lucrări editoriale de excepţie, cartea „Condeie pecicane“ semnată de scriitoarea Camelia Chifor.

În faţa unei săli arhipline, cea a Consiliului Local Pecica, a unei asistenţe elevate, alcătuită din intelectualii de marcă ai oraşului precum şi a membrilor Cenaclului Literar „Lucian Emandi“ Pecica, a conducerii administrative în frunte cu primarul Petru Antal, cu viceprimarul Miodrag Stanoiov, a fostului ministru de Interne Constantin Traian Igaş, cartea s-a bucurat de prezentarea de excepţie făcută de cunoscutul istoric şi critic literar prof. univ. dr. Lizica Mihuţ şi de jurnalistul şi poetul Petre Don, colegul nostru de redacţie.

Aceştia au scos în evidenţă cadrul cultural de excepţie creat de Primăria Pecica pentru dezvoltarea culturală a oraşului, punerea în valoare a patrimoniului uman local şi dezvoltarea lui în contextul judeţean şi naţional.

Referindu-se expres la „Condeie pecicane“ şi la autoarea ei, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ a evidenţiat valoarea cărţii şi efortul depus pentru documentarea acestei lucrări. Totodată, Lizica Mihuţ a afirmat că această lucrare despre condeiele pecicane este foarte utilă pentru tânăra generaţie, care trebuie să cunoască foarte bine cât de adânci îi sunt rădăcinile.

Despre Camelia Chifor şi despre cartea ei, „Condeie pecicane“ s-au mai exprimat primarul Petru Antal, fostul senator Constantin Traian Igaş, dr. Vasile Chifor, Eugenia Ponta Pete-moderatoarea manifestării, precum şi mai mulţi membri ai Cenaclului „Lucian Emandi“ Pecica.

Trupa Rock Filarmonica Oradea – fondator, Florian Chelu –  a susținut un foarte reușit recital, apreciat cum se cuvine de asistență.

La sfârşit, Camelia Chifor a citit un fragment din carte, mulţumind asistenţei pentru prezenţă, după care a urmat o sesiune de autografe pe cartea nou apărută.

Dan Patriu

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni