Juniorii Cermeiului au decis repetiția pentru primul derby arădean pe puncte

În ziua în care au aflat că se vor duela și pe puncte, pe 2 septembrie, în primul derby arădean al campionatului Ligii a III-a, Lipova și Cermeiul și-au dat întâlnire la Horia, pentru un penultim test al verii. Faptul că ambele echipe se află încă în perioada de căutări, în special la nivelul juniorilor, a influențat clar cali­tatea disputei, una nu prea ridicată.
Practic, în prima parte am înre­gistrat doar o ocazie mare de gol în dreptul Cermeiului. Suslak a centrat de pe stânga, Mager a trimis cu capul din 5 metri, dar Bujor și apoi fundașii adverși au îndepărtat în cele din urmă pericolul. În rest, confruntarea s-a rezumat la o luptă surdă la mijlocul careului, cu destule pase greșite de-o parte și de cealaltă, de vină fiind pe alocuri și suprafața de teren destul de denivelată.
Cu un plus la capitolul organizare a jocului, dar și determinare, formația lui Radu Anca și Roland Nagy a insistat ceva mai mult în atac și după pauză și, în minutul 67, a găsit drumul spre gol. Marcator a fost juniorul Ionuț Ianc, cu o reluare simplă din careu, la capătul unei lovituri de colț tratată superficial de „șoimi”. Tot un fotbalist Under 19, respectiv Mario Bubuș, a făcut 2-0 dintr-un penalty obținut tot de el. V. Brândușe a trecut pe lângă scorul de neprezentare, la o eroare de curtea școlii a portarului Coșerea, după care Lipova s-a mai trezit puțin. Au fost 10-12 minute, ultimele ale confruntării, cu câteva atacuri bune ale băieților lui Sabău, dar Bodea a fost de netrecut la finalizările lui Deta, Vasile și mai ales Piț.
Formații:
Lipova (prima repriză): Bujor – Kocsis, Clavin, Pașcu, Lupșe (30 Stoin) – Lăcustă, Tomuț, Bier, Copil – Filimon, Vasinc.
Lipova (repriza a doua): Bujor (70 Coșerea) – Mandache, Calvin, Bercu, Stoin (65 Păulescu) – Piț, Jichici, S.Popa, Deta – Vasile, Trabalka (48 Filimon, 70 Turai)
Cermei (prima repriză): Bodea – Rogojanu, Gurban, Nistor, Suslak – Mager, Ianc, N. Varga, Cl. Vereș – Diarra – Sulea.
Cermei (repriza a doua): Bodea – Rogojanu (55 Taylor), Cotoc, Gurban, Suslak (65 Morar) – Mager (70 Farcaș), Ianc (73 E. Varga), Nistor (65 Roberto), Aldan – Bubus, V. Brândușe.
Arbitri: Tudor Jurcă – Cătălin Turgyan și Denis Calnacov