Slujire arhierească în Parohia Aradul Nou

În Duminica a 11-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei,  Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în bi­serica cu hramul ,,Sf. Mare Mucenic Gheorghe” a Parohiei Aradul Nou, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor a făcut parte şi părintele Gabriel-Cosmin Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului și slujitor al acestei biserici.
În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, Chiriarhul a vorbit despre ,,Iubire şi iertare”, în contextul citirilor duminicale, îndeosebi a Evangheliei despre Pilda datornicului nemilostiv (Matei 18, 23-35), în legătura strânsă a termenilor, ţinând şi calea dreptăţii spre asigurarea comuniunii dorite în familie şi societate, aducătoare de mântuire.  După terminarea slujbei,  Înaltpreasfinţia Sa, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Taina Sfintei
Cununii pentru tinerii prof. Ma­rius-Martin Lăscoiu, dirijor al corului acestei parohii  şi domnişoara Dana Pop. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele consilier Gabriel-Cosmin Mariş, iar la final Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei i-a felicitat pe cei doi tineri miri, urându-le cele de cuviinţă la acest început de drum binecuvântat de Dumnezeu.
Tot în această duminică, Chiriarhul participă la Adunarea anuală a Oastei Domnului, întrunită în Catedrala Veche din Arad.
Protos. Dr. Iustin Popovici

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni