Criza deșeurilor de la Vărădia: acuze din partea liberalilor și replica palidă dată de PSD

Liberalii arădeni arată cu degetul înspre Vărădia de Mureș, comună condusă de un primar PSD, vorbind despre o criză a deșeurilor provocată acolo de social-democrați. Conform reprezentanților Partidului Național Liberal, s-a ajuns până acolo încât gunoiul să nu mai fie strâns de un an.
„Mulți locuitori ai comunei Vărădia de Mureș au sesizat în ultimele luni situația dezastruoasă a colectării deșeurilor la nivelul comunei. Sub admi­nis- trația PSD, Vărădia stă se înece în gunoaie, după ce primărița Crina Miculiț a desființat sistemul de colectare la nivel local, unul care a funcționat foarte bine până vara trecută. Astăzi, în loc să aibă spații de colectare și depozitare temporară a deșeurilor, locuitorii din Vărădia s-au pricopsit cu niște țarcuri pentru sticlele de plastic. Dacă până anul trecut gunoiul era colectat bilunar de ASA și transportat din Vărădia, acum oamenii au rămas cu el pe cap, datorită incompetenței doamnei primar”, se arată într-un comunicat de presă a liberalilor arădeni. Aceștia vin și cu o propunere pentru rezolvarea problemei, și anume accesarea unui proiect european.
„Propunerea PNL pentru rezolvarea crizei deșeurilor de la Vărădia este accesarea unui proiect european pentru achiziționarea unei autospeciale și reînființarea serviciului de salubritate la nivel comunal. Suma care poate fi accesată este de 95.000 de euro. Atunci când este vorba de sănătatea copiilor noștri și de aerul pe care îl respirăm, indiferent de orgoliile sau intențiile doamnei primar trebuie luată decizia corectă. Iar la Vărădia de Mureș, unde desființarea salubrizării a fost o foarte mare greșeală, soluția corectă este revenirea la normalitate, prin inițiativa susținută de PNL”, mai susțin reprezentanții PNL.
Răspunsul nu vine de la primar ci de la… Alin Pop
Alin PopÎn loc să transmită un punct de vedere din partea primarului Crina Miculiț, care ar trebui să explice locuitorilor comunei de ce s-a ajuns ca localitatea să fie invadată de gunoaie, Biroul de Presă al PSD vine cu o replică prin vocea consilierului județean… Alin Pop, un consilier care, la fel ca și primarul Crina Miculiț, nu a făcut prea multe să iasă din anonimat de când a fost ales. Cum cea mai bună apărare este atacul, acesta vine cu o serie de acuze la adresa conducerii CJA și a președintelui Iustin Cionca. „Cel mai slab preşedinte CJA pe care l-a avut judeţul Arad, Iustin Cionca, nu este capabil să gestioneze, la fel precum predecesorii săi, problema gestionării deşeurilor la nivelul judeţului. După întârzierile impardonabile de implementare a proiectului Sistem de Mana­- gement Integrat al Deşeurilor Solide, proiect în valoare de 36 milioane Euro, bani europeni, conducerea liberală a Consiliului Judeţean nu a fost în stare să demareze licitaţiile pentru delegarea gestiunii de salubrizare”, spune consilierul judeţean PSD, încercând să arunce mâța moartă din ograda Primăriei Vărădia de Mureș în curtea CJA. În continuare, Alin Pop susține că primăriile din județ au de suferit de pe urma modului în care își fac treaba cei de la Consiliul Județean, de parcă primarii ar fi niște simplii vasali care nu sunt în stare nici măcar să-și facă curățenie la ei în comună. „Incompetenţa echipei Cionca atrage după sine consecinţe grave la nivelul primăriilor din judeţ, care trag ponoasele din cauza faptului că procedurile de achiziţie nu sunt făcute nici în acest moment. Nu are rost să mai pomenesc despre faptul că lipsa de seriozitate şi profesionalism a conducerii CJA a condus la un eşec total în trecut, în ceea ce priveşte tentativa de atribuire a serviciului de colectare a deşeurilor. Cu toate acestea Iustin Cionca şi colegii săi s-au lansat într-o campanie acerbă de denigrare şi nu se dau în lături de la atacuri politice mizerabile, total nejustificate, la adresa unor primari gospodari ai PSD Arad. Ceea ce nu vor să spună domnii şi doamnele prea portocalii din PNL Arad este faptul că blocajele li se datorează în exclusivitate prin faptul că pun primăriile în situaţia imposibilă de a încheia contracte de salubrizare pe termen lung”, a încheiat consilierul județean Alin Pop, fără a veni cu explicații concrete.