Program de promovare a Podgoriei Aradului: Circuitul Cramelor începe la sfârșitul săptămânii

După ce ultimele proiecte de promovare a atracțiilor turistice județene s-au dovedit a fi de succes, administrația județeană lansează programul Circuitul Cramelor din Podgoria Aradului. Acesta urmărește ridicarea în valoare a cramelor istorice și noi, a zonelor viticole din Podgorie, promovarea producătorilor de vin și a sortimentelor speciale de vinuri realizate în cramele din Podgorie.  Chiar dacă este sfârșit de sezon estival, trenul electric de epocă „Săgeata Verde” nu a intrat în depou, fiind cuprins în acest proiect.
În cadrul circuitului, cramele vor pune la dispoziţia turiştilor pachete – VIP și standard, pentru degustări, în funcție de doleanțe.
Astfel, sâmbătă, 9 septembrie, Circuitul Cramelor debutează la cramele de la Păuliș.
Cei interesați vor pleca pe traseu cu Săgeata Verde, de la stația Kaufland din Micălaca, la ora 10. La Ghioroc se vor vizita Muzeul Tramvaiului și Muzeul Vinului, iar de acolo se realizează deplasarea cu microbuzul la Păuliș. Revenirea la Arad se face cu microbuzul.
„Este un program ambi­țios, prin care ne propunem să contribuim la creșterea vizibilității Podgoriei Aradului. Punem în valoare cramele, vinul arădean și, mai mult, istoria acestei zone cu rezonan-ță inclusiv la Viena, în ceea ce privește vinurile de bună calitate. Se știe că și Casa de Habsburg se aproviziona cu vinuri arădene, iar noi, astăzi, prin programul pe care îl generăm, aducem mai aproape de vizitatori și de arădenii pasionați de oferta județului nostru o fărâmă din ceea ce are Aradul de oferit”, a susținut președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.
Prețuri – în funcție de
servicii
Cramele oferă spre degustare Pachetul Clasic de vinuri, format din Welcome Drink (Frizzy/Rozzy 2016), Mustoasă de Măderat 2016, Tămâioasă Românească 2016, Rosee Cuvee 2016, Cadarca 2015, Fetească Neagră 2015, Burgund Mare 2015, Merlot 2012, Cadarissima 2015. Mai trebuie spus că degustarea de vinuri va fi însoțită de o porție de gulaș de porc cu cartofi natur și murături.
Prețul pachetului este de 125 de lei pentru fiecare persoană, incluzând transportul și vizitarea obiectivelor. 20 de lei se achită în Săgeata Verde, iar diferența la cramă.  De menționat că angajații Consiliului Județean nu colectează bani de la vizitatori! Circuitul poate fi făcut de un număr de maxim 25 de vizitatori.
Săptămâna viitoare, sâmbătă și duminică, se vor vizita alte patru crame din Podgorie. Prețurile fluctuează în funcție de oferta de degustare a cramelor. La cerere, Consiliul Judeţean Arad organizează ghidajul şi în limbile engleză, germană sau maghiară, pentru grupuri de cel puţin 20 de persoane.
Rezervări de bilete se pot face pe site-ul www.sageataverde.ro sau la numărul de telefon 0728/116412 (între orele 9-17), persoane de contact Daliana Moțiu sau Mihai Iancu.