„Caravana cinematografică” ajunge la cinematograful din Gai

Cinematograful din Gai, situat pe strada Codrului, vizavi de Școala gimnazială „Frații Neuman“, va găzdui, la sfârșitul săptămânii, cea de a treia proiecție de film de la redeschiderea sa. Astfel, duminică, începând cu ora 18, locuitorii din zonă sunt așteptați la „Caravana cinematografică”, un film cu Mircea Diaconu, Dorian Boguță și Ovidiu Ghiniță, actor la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad.
De menționat că intrarea la proiecția organizată de Centrul Municipal de Cultură și Asociația Pro Fortuna este liberă.
„Filmul „Caravana cinematografică“ este o coproducţie româno-germană între Libra Film (producător Tudor Giurgiu) şi FilmKombinat.
«Caravana Cinematografică» este o ecranizare după nuvela cu acelaşi titlu de Ioan Groşan. Acţiunea filmului este plasată în România anilor ‘60, într-un sat izolat din Ardeal. Un camion vechi transformat într-o caravană cinematografică, coordonată de un activist de partid, soseşte în sat pentru a proiecta filme ruseşti de propagandă. Deşi iniţial oamenii hotărăsc să îi pună piedici activistului, în cele din urmă ajung la concluzia că cea mai inteligentă mişcare este să colaboreze cu reprezentantul partidului conducător. «Caravana cinematografică» a fost prezentat în premieră mondială în competiţia secţiunii Flash Forward din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Pusan. Filmul a fost inclus şi în competiţia festivalului B-EST 2010. Filmul a fost distins cu cinci Premii Gopo, în 2011, pentru cea mai bună imagine, cea mai bună muzică originală, cea mai bună scenografie, cele mai bune costume, cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură”, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Municipal de Cultură.
În încheiere trebuie spus că, potrivit organizatorilor, proiecțiile de film de la Cinematograful „Solidaritatea“ din cartierul Gai fac parte dintr-un program pe termen lung al Primăriei Arad și Centrului Municipal de Cultură Arad de revitalizare a cinematografelor care au intrat în patrimoniul municipalității.
(L.Ș.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni