Diaspora arădeană își dă întâlnire, pentru a doua oară, acasă

Peste 50 de arădeni plecați în căutarea unui trai mai bun peste mări și țări își dau întâlnire, la sfâr­șitul acestei săptămâni, acasă. Este vorba desprea cea de a doua ediție a reuniunii multietnice a arădenilor stabiliţi în străinătate înainte de 1990, după cum susține Andrei
Soreanu, iniţiator şi principal organizator al acestei acţiuni. Cu acest prilej, vineri și sâmbătă, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, începând cu ora 19.30, vor avea loc două concerte. Potrivit organizatorilor, în seara zilei de vineri, 8 septembrie, pe scenă va urca pianistul de jazz Leo Ptashka, virtuoz al cărui nume este cunoscut şi apreciat în întreaga lume, el susţinând concerte pe scene de pe întregul mapamond, între care şi prestigioasa „Carnegie Hall” din New York.
Ptashka îi va avea alături pe
câţiva cunoscuţi şi valoroşi muzicieni de jazz locali, respectiv pe saxofonistul Lucian Nagy, în prezent unul dintre cei mai valoroşi instrumentişti din România şi Quartetul de coarde Arad. Alături de aceştia vor mai performa şi doi cunoscuţi muzicieni de jazz din Ungaria, basistul Viktor Hars şi bateristul Csaba Pusztai, care vor alcătui compartimentul ritmic al grupului. În cadrul celui de al doilea concert, care va avea loc sâmbătă, pe scenă vaurca formaţia „David Klezmer Band” din Ungaria, formaţie care a concertat şi în anul 2006, cu ocazia primului eveniment intitulat „One Generation”. Toţi  membrii grupului sunt absolvenţi ai Academiei de Muzică din Budapesta, ei activând şi în diferite orchestre simfonice.  Alături de grup va cânta şi solista vocală Judit Klein, tot din Ungaria.
„Cea mai mare parte a activităţilor care se vor desfăşura în cadrul evenimentului de la finalul acestei săptămâni au un caracter privat. Excepţia o constituie cele două concerte în cadrul cărora, pe scenă vor urca cunoscuţi muzicieni al căror nume dă certitudinea unor evenimente artistice de o calitate deosebită”, a declarat Andrei Soreanu.
De menționat că intrarea la ambele concerte va fi gratuită.
(L.Ș.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni