Acțiune a polițiștilor în piețele din municipiu

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Arad, împreună cu polițiști din structurile de investigații a criminalității economice și rutieră au desfășurat o acțiune în piețele de pe raza municipiului, având ca scop depistarea și sancționarea persoanelor care comercializează produse accizabile fără acte de proveniență și luarea măsurilor legale. În urma activităților desfășurate de polițiști, în numai două ore, au fost aplicare 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.090 de lei (6 la Legea 12/1990,  și 8 la O.U.G 195/2002).

Au fost constatate 3 infracțiuni, din care una la Legea 86/2006 și 2 infracțiuni de înșelăciune. Polițiștii au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor 3.400 de țigarete, 1.243 recipiente cu gel de unghii și 60 de geci de fâș, pentru care deținătorii nu au putut prezenta documente legale de proveniență, în valoare totală de aproximativ 36.000 de lei. Polițiștii Biroului Rutier au reținut 6 permise de conducere pentru neacordare de trecere pietonilor.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai Biroului de Ordine publică au depistat în Piața Mihai Viteazu, din municipiu un bărbat de 38 de ani, în timp ce oferea spre comercializare 1.220 fire țigarete de mai multe mărci, susceptibile a proveni din contrabandă. Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infrcațiunii de contrabandă. Au fost depistate, într-o societate comercială din Piața Fortuna, expuse spre comercializare, 1.243 produse cosmetice (recipient cu gel unghii), în valoare de aproximativ 27.000 de lei, pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documente de proveniență. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 de lei, întreaga cantitate de produse cosmetice fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni