S-a lansat „Circuitul cramelor” – noul proiect de promovare a Podgoriei Aradului

Creșterea potențialului turistic al Podgoriei Aradului are continuitate în această toamnă atât prin continuarea „Festivalului Vinului”, dar şi prin invitarea turiştilor la noi provocări: „Circuitul Cramelor” în Podgoria Aradului. „Dorim să promovăm Podgoria Aradului inclusiv prin vinurile de excepţie pe care le produce şi de aceea am iniţiat acest circuit al cramelor. Odinioară, Aradul era legat printr-un drum direct de Viena, prin care podgoriile noastre aprovizionau Casa Imperială. Este un program ambiţios, prin care ne propunem să punem în valoare Podgoria Aradului în cel mai important anotimp al său, toamna, la recoltarea strugurilor! Dorim să redăm Podgoriei Aradului prestigiul de altă dată”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean.
„Circuitul Cramelor” este un program dedicat arădenilor, dar şi turiştilor din afara judeţului, prin care producătorii de vin îşi prezintă cramele şi oferă contra cost vinuri la degustat.
Transportul în Podgorie se face tradițional, cu trenul de epocă «Săgeata Verde», iar de acolo la diferite crame, în funcţie de programul întocmit cu producătorii.
Astfel, sâmbătă, 9 septembrie, Circuitul Cramelor a început la cramele Wine Princess, de la Păuliş, ale căror proprietar este Balla Geza. Cei interesaţi au putut pleca pe traseu cu Săgeata Verde, de la staţia Kaufland din Micălaca, la ora 10.00.
La Ghioroc se vizitează Muzeul Tramvaiului şi Muzeul Vinului, iar de acolo se realizează deplasarea cu microbuzul la Păuliş. Întoarcerea la Arad se face cu microbuzul.