Falub: „Înfrângere meritată, dar obiectivul nu se schimbă”

48 de ore a avut la dispoziție Adrian Falub pentru a strânge rândurile în vestiarul răvășit al „Bătrânei Doamne”, dar, oricâte discuții de grup și private a avut cu jucătorii, nu a reușit acest lucru. UTA a continuat șirul de prestații slabe și, pentru a patra etapă consecutivă, nu a cunoscut gustul succesului. Mai mult, arădenii au bifat cea de-a doua deplasare la rând fără punct cules, iar poziția 12 în clasament nu îi face deloc cinste.
La finalul disputei de sâmbătă dimineață, noului „principal” al UTA-ei nu i-a rămas decât să remarce superioritatea celor de la Afumați. „Nu sunt multe lucruri de spus despre meci, cred că Afumațiul au fost mai bună astăzi. Înfrângerea e meritată la cum s-a jucat, trebuie să uităm acest meci și să ne gândim ce facem de acum înainte. Deocamdată, doar am făcut cunoștință unii cu alții, iar luni încolo vom începe adevărata muncă, cu un ciclu săptămânal complet și cu explicații și mai aplicate despre ceea ce-mi doresc eu de la fiecare în parte și, implicit, de la echipă în întregul ei”, ne-a declarat Adrian Falub.
În ciuda faptului că s-au pierdut încă 3 puncte importante și UTA e mai aproape de zona periculoasă a clasamentului decât de soarele Ligii 1, Adrian Falub spune: „Obiectivul nu se schimbă, dar avem mare nevoie nevoie de o victorie cu Călărași. Sunt trei săptămâni de când această echipă nu a mai câștigat un meci, iar la UTA nu e voie să se întâmple asta. Probabil, s-a intrat și într-un fel de pasă proastă, dar avem datoria să ieșim împreună din ea și să câștigăm sâmbăta viitoare. Întâlnim o formație în formă, cu pretenții, dar trebuie să demonstrăm și noi ceea ce suntem și ceea ce vrem de la acest campionat”.
Cu Strătilă și Prună accidentați, Falub a avut foarte puține soluții ofensive la acest meci și – teoretic – conducerea clubului ar trebui să lucreze rapid și eficient la întărirea
atacului.
„Nu trebuie să fi un mare specialist să vezi că avem probleme la capitolul atacanți. Există unul singur în lot în momentul de față, dar nici nu e timpul să aducem fotbaliști în probe. Dacă vine cineva trebuie să fim sigur că ne ajută, dar, cum am spus și înainte de acest meci, au mă bazez în primul rând pe jucătorii pe care îi am acum în lot. De luni sper să revină la antrenamente și Strătilă, un jucător foarte important pentru această echipă”, a concuzionat „principalul” arădenilor.