Profesorii protestează încă de la începutul anului școlar și amenință cu mișcări de stradă

Profesorii continuă să fie nemulțumiți de modul în care sunt tratați de guvernanți. În aceste condiții, dascălii de la mai multe școli din județ au început să protesteze încă din prima zi a anului școlar și amenință cu mișcări de stradă în situația în care Guvernul va continua să-și bată joc de ei. „În cursul zilei de astăzi, (n.r. ieri) cu ocazia deschiderii festive a anului școlar 2017-2018, în multe unități școlare aparținătoare Sindicatului Democratic din Învățământul Arădean, din municipiu și județ, salariații au purtat ecusoane cu însemnul «PROTEST». Acest mod de a protesta a fost ales pentru a atrage atenția clasei politice că, pentru a avea un învățământ de calitate, este nevoie de o finanțare corespunzătoare. Ne-am săturat de băile de mulțime făcute de politicieni cu ocaziile prilejuite de festivitățile începutului și sfârșitului de an școlar, când fac o mulțime de promisiuni pe care, de obicei, nu le respectă”, susține Dănuț Ieneșescu, liderul Sindicatului Democratic din Învățământul Arădean (SDÎA).
Promisiuni neonorate
În continuare acesta susține că prevederile din programul de guvernare privind acordarea voucherelor de vacanță începând cu vara anului 2017 și a creșterii salariale din ianuarie 2018 s-au dovedit a fi doar niște… promisiuni neonorate. „Nici măcar ultima promisiune, cea privind creșterea salarială de 50% pentru anul 2018, nu va fi pusă în practică. Poziția în grila de salarizare a cadrelor didactice este una umilitoare. De asemenea, nu  există  sume pentru plata sentințelor judecă­- torești în anul 2017. Sunt câteva dintre motivele pentru care, noul an școlar a debutat cu o manifestare de protest.
În situația în care Guvernul României nu dă curs solicitărilor salariaților din învățământul preuniversitar, luna octom- brie va debuta cu noi manifestări de protest: în data de 2 octombrie vor fi pichetate prefecturile județene, iar în     zilele de 4-5 octombrie va fi pichetat sediul Guvernului României. La început de an școlar transmitem colegilor noștri, un an școlar plin de realizări în plan profesional și  personal și mult succes în tot ceea ce întreprind. Să nu uităm că doar uniți vom putea schimba lucrurile în bine și vom avea câștig de cauză”, mai spune Ieneșescu.
(L.Ș.)Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni