Glasul Cătlanelor a răsunat, sâmbătă și duminică, la Moneasa

Mâncare bună, meşteri populari care-şi etalau măiestria, acestea au fost ingredientele care au „condimentat“ cele două zile, sâmbătă și duminică, în care s-au împletit tradiţia şi voia bună sub numele evenimentului  „Glasul  Cătlanelor “.
Foc sub cătlane
Deşi prima zi a fost mai capricioasă, programul era program. Aşa că s-a făcut… numărătoarea inversă şi s-au aprins focurile de sub cătlane. În ciuda vremii, mulţimea de turişti a fost încântată de varietatea de preparate culinare ce aveau să fie pregătite pentru ei. Şi nu au avut ce regreta: preparate din carne la ceaun din diverse sorturi, legume la grătar, paste făinoase şi brânzeturi, dulciuri. Într-un cuvânt de toate pentru toţi şi pentru toate gusturile. „Ne bucură foarte mult prezenţa meşterilor populari, care îşi arată măiestria prin produsele pe care le expun. Vreau să amintesc că la Moneasa avem astfel de activităţi de mai multe ori pe an. Astfel turiştii au câteva elemente de atracţie în plus, în afară de motivul principal pentru care vin la noi, adică aerul ozonificat şi care este de o calitate excepţională“, a punctat primarul Ioan Nuţu Herbei.
Şi a fost ziua a doua cu mult soare şi voie bună
Soarele a ieşit generos la iveală dintre crestele munţilor împăduriţi din zonă, prevestind o zi foarte frumoasă şi plină de manifestări. La Teatrul de Vară din staţiune s-a desfăşurat un bogat program artistic care s-a întins pe parcursul a câtorva ore bune. Dar publicul a stat ţintuit pe scaune, nedând niciun moment semne de oboseală sau nerăbdare. Şi au avut ce vedea: Ansamblul Druşcelele din Bârsa, însoțit de solista Roberta Tomşa, Corul de copii al Bisericii Ortodoxe din Sebiş, Junii Cetăţii Dezna, dar şi soliştii vocali: Paula Paşca, Ionică Ardelean, Vasile Coca, Adrian Stanca, Sava Negrean Brudaşcu, percum şi alţi artişti populari. Cu mic, cu mare oamenii au fost încântaţi de cele văzute şi, mai ales, auzite la acest spectacol de muzică şi dansuri populare. Mulţi dintre ei, fiind vechi şi statornici vizitatori ai staţiunii Moneasa, remarcau că administraţia locală se îngrijeşte ca turiştii şi nu numai ,să aibă parte de un bogat program complementar faţă de cel principal pentru care au venit şi anume: odihna şi tratamentul.  De altfel, legăturile primarului Herbei sunt deja transfrontaliere- o delegaţie din Ungaria, mai exact din Mezökovàcshàza fiind prezentă cu viceprimarul la acest eveniment.
Dezvoltarea staţiunii este o prioritate pentru
administraţia locală
Fără tăgadă, Moneasa este cea mai importantă staţiune din judeţul nostru, o perlă a Munţilor Apuseni. O realitate este şi aceea că potenţialul acesteia nu este încă suficient valorificat. De aceea, acest lucru trebuie să se schimbe. Deja primii paşi au fost făcuţi: infrastructura s-a mai îmbunătăţit şi s-au mai realizat unele facilităţi pentru turişti. Dar mai sunt multe de făcut, lucru de care este pe deplin conştientă şi administraţia din comuna Moneasa. Prefectul Florentina Horgea prezentă la acest eveniment, a declarat: „Având în vedere că este perla turismului arădean, cred că trebuie să punem cu toţii umărul la dezvoltarea staţiunii Moneasa, să fim alături de primarul Herbei. Trebuie să remarc că progresele se văd. Iar acest fapt este certificat de numărul tot mai mare de turişti care vin an de an. Este un semn clar că lucrurile se mişcă în direcţia cea bună“.
La evenimet au mai fost prezenţi şi deputaţii: Dorel Căprar, Adrian Todor şi Florin Tripa, dar şi ministrul Economiei, senatorul Mihai Fifor. A fost un semnal de solidaritate cu administraţia locală, dar şi de apreciere pentru cele realizate până în acest moment. Toţi aceşti parlamentari au fost parcă într-un glas: dezvoltarea accelerată a staţiunii este o prioritate absolută pentru administraţia locală şi nu numai. Desigur sarcina cea mai grea îi revine primarului Herbei şi echipei sale. Dar acesta a conchis: „Ştiu că nu este destul, dar în cele din urmă vom reuşi. Pe de altă parte, când trebuie să fac ceva pentru comunitatea noastră, o fac cu mare plăcere şi aşa oboseala nici nu o simt“, a conchis primarul Ioan Nuţu Herbei.