Simona Halep şi-a asigurat matematic prezenţa la Turneul Campioanelor

Simona Halep a trecut de borna 5.000 de puncte câştigate în sezonul 2017 şi, odată cu publicarea clasamentelor actualizate după ultimul turneu de Mare Şlem al anului, este sigură de prezenţa la Turneul Campioanelor de la Singapore, pentru al patrulea an conse­cutiv.
Constănţeanca va împlini 26 de ani pe 27 septembrie şi este a doua jucătoare sigură de pre­zenţa la Singapore, după Garbine Muguruza.
Spaniola, campioană la Wimbledon în acest sezon, a urcat în premieră pe prima poziţie WTA. luni, 11 septembrie, iar în 2017 a strâns deja 5307 puncte. Simona – finalistă la Roland Garros 2017 – are 5.025 puncte câştigate în acest an – asta cu toate că la US Open a părăsit prematur întrecerea, în primul tur, învinsă de rusoaica Maria Şarapova.
Singura victorie a Simonei Halep în faţa Serenei Williams a venit la Turneul Campioanelor, în 2014, în faza grupelor, aceasta fiind una dintre cele mai importante succese din cariera jucătoarei antrenate în prezent de australianul Darren Cahill şi de Andrei Pavel.
Cel mai bun rezultat al Simonei la Turneul Campioanelor: finala jucată în 20114 şi pierdută în faţa Serenei Williams.
În 2015 şi 2016, Simona nu a mai reuşit să treacă de grupe.
41 de zile ne mai despart de startul Turneului Campioanelor: competiţia celor mai bune opt sportive din an se va desfăşura în acest an în perioada 22 – 29 octombrie, la Singapore.