Senatorul de Arad Mihai Fifor este noul ministru al Apărării

După mai bine de o săptămână de la demisia ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu apele par a se fi liniştit. Şi nu a ieşit Ion Mocioalcă, cum se tot vorbea pe diverse culoare ale puterii, ci senatorul PSD de Arad, Mihai Fifor. Acesta va fi noul ministru al Apărării. Fifor va fi mutat astfel de la Ministerul Economiei, pe care l-a condus din luna iunie. Noul ministru al Economiei va fi Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş. Mihai Fifor este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Liviu Dragnea. El este și președintele Consiliului Național al PSD, dar și fost președinte al comisiei parlamentare pentru alegerile prezidențiale din 2009.
Interesant este că în 2015, președintele Klaus Iohannis a refuzat instalarea lui Fifor la Ministerul Transporturilor pe motiv că „nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării unui domeniu așa de complex“.
Dar cum s-au  întâmplat, ieri, lucrurile? Conducerea PSD a dat un vot de încredere pentru Fifor şi Şimon în şedinţa Biroului Permanent Naţional. Propunerea a fost făcută de  către Liviu Dragnea şi Mihai Tudose. De menţionat este şi faptul că Fifor, ca ministru al Economiei, s-a ocupat şi de problemele industriei de apărare. Acesta a participat la negocieri pentru realizarea în România a unor proiecte dezvoltate împreună cu companii străine de armament. Poate şi acesta a fost un motiv în plus  care a contat pentru nominalizarea sa. După propuneri, acestea  trebuiau avizate la Palatul Cotroceni. Preşedintele României,  Klaus Iohannis, a semnat  fără nicio problemă decretele de numire a noilor miniştri. „Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc (nr. ieri) de la ora 15:00, la Palatul Cotroceni”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.