Consiliul Județean Arad vrea să se înfrățească cu Aradul din Israel

Consiliul Județean Arad a fost vizitat, ieri, de Excelenţa Sa Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel în România. Asta, în condițiile în care ambasadorul  se află la Arad pentru sărbătorirea a 300 de ani de la atestarea comunității evreiești locale. Potrivit reprezentanților CJA, în cadrul discuțiilor, președintele Iustin Cionca a prezentat Zona Liberă Arad – Curtici și a vorbit despre preocupările Consiliului Județean în dezvoltarea activităților culturale, prin asociații și instituții din Israel. De menționat că, în cadrul Euroregiunii DKMT (Dunăre-Criș-Mureș-Tisa), CJA va coordona consorțiul cultural Activarium. Acesta are ca obiectiv realizarea unui calendar cultural comun în șase județe din România, Ungaria și Serbia pentru pregătirea anului 2021, atunci când două orașe din Euroregiune vor fi capitale europene a culturii.
„Vizita Excelenţei Sale Tamar Samash ne-a oferit prilejul să readucem în discuţie dorinţa noastră de a ne înfrăţi cu localitatea Arad din Israel. Am pus în discuţie şi acest obiectiv şi altele importante pentru dezvoltarea judeţului nostru. Sunt impresionat de deschiderea Excelenţei Sale faţă de parteneriatele pe care le-am propus şi i-am prezentat invitaţia de a reveni la Arad pentru cunoaşterea unor obiective cu potenţial turistic în judeţ”, susține Cionca, care participă, între 12 și 14 septembrie, la evenimentele organizate de comunitatea evreilor din Arad.
În încheiere mai trebuie spus că oficialii din Israel au vizitat o expoziţie tematică, organizată de Complexul Muzeal Arad în holul Consiliului Judeţean, ca un omagiu adus celor 300 de ani de la atestarea comunităţii evreieşti din Arad.
(L.Ș.)Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni