Unii cu punctele, alții cu nervii: Unirea Sântana – CS Glogovăț 4-1

După Zăbrani – Pecica, disputa dintre Sântana și Glogovăț părea a fi cea mai echilibrată a rundei. Formația de la marginea municipiului avea punctaj maxim din cele două meciuri jucate și niciun gol încasat și destui jucători obișnuiți cu miza meciurilor importante, dar, din motive mai mult sau mai puțin obiective, „Vladi” a ieșit serios șifonată. „Uniriștii” și-au văzut de joc, au respectat media de goluri din prima runde și și-au luat punctele ce-i ține în coasta Crișului.
Momentul de studiu reciproc a fost întrerupt de golul 1-0. Era minutul 20, când Josan l-a angajat în careu pe Capătă, iar acesta l-a fulegerat pe Mitrea cu un șut printre picioare. Răniți în orgoliu, oaspeții au încercat să reacționeze, dar la o fază banală au rămas în zece oameni. Renato Ardelean a stat prea mult la discuții cu Herțeg după „galbenul” încasat și l-a văzut rapid și pe cel de-al doilea și a fost eliminat. A fost momentul care a aprins spiritele în tabăra celor de la Glogovăț, care, pe fond de nervi, au încasat și golurile doi și trei chiar înainte de pauză. Mai întâi,  Martin  a executat o lovitură liberă de la aproape 30 de metri, mingea a fost ușor deviată de zid, iar Mitrea se lasă păcălit pentru 2-0. La faza imediat următoare, Capătă a scăpat pe dreapta în careu și a înscris cu sete, în cros.
Iritați de atitudinea lui Herțeg, cei de la „Vladi” au revenit cu greu pe gazon după pauză. iar antrenorul Dehelean chiar a revenit degeaba, căci a fost eliminat de pe bancă. Totuși, Edi Varga și-a readus echipa în joc, cu un gol marcat din careul mic după un carambol, însă, chiar dacă au fost și alte situații de poartă, revenirea nu s-a înfăptuit. Când și Manu Pantea a primit al doilea galben căci a dorit să-i țină la distanță pe Vuin și Mariș, iar Ginghină a înscris la colțul scurt pentru 4-1 (min. 85), meciul era definitiv jucat.
În ultimele minute a explodat și Borteș și a ridicat la patru numărul eliminărilor din tabăra „roș-albaștrilor”. „Așa ceva nu mi-a fost dat să văd niciodată pe un teren de fotbal, adică un arbitru care ne-a luat mereu la mișto, care ne-a provocat în permanență prin decizii și limbaj. Au avut și jucătorii noștri vină că s-au lăsat provocați, dar, până la urmă, în afara lui Borteș, nimeni nu l-a jignit. Ardelean a cerut explicații pe un ton civilizat în calitate de căpitan și a fost rapid trimis la cabine. Cum să rupi echilibrul numeric încă din minutul 25 pentru o întrebare a căpitanului de echipă. Am înțeles că domnul Herțeg a fost alergat de spectatori etapa trecută în județ, dar vedem că își continuă recitalul. Are destule kilograme în plus, au fost situații în care jucătorii noștri trebuiau să-l dribleze și pe el pentru a continua faza, chiar nu înțelegem de ce se insită cu el la Liga a IV-a”, a fost remarca lui Ovidiu Tănasă, președintele celor de la Glogovăț.
Fără să se întrebuințeze prea mult, Unirea Sântana a trecut cu bine și de cel de-al patrulea val al sezonului, chiar cinci cu cel din Cupă. „Chiar dacă nu am făcut un meci foarte bun, le-am fost superiori celor din Vladimirescu, o echipă destul de agresivă și indisciplinată. Nu e
treaba mea să vorbesc despre nemulțumirile lor, pe noi ne-au interesat mult punctele și fotbalul ofensiv. Am marcat din nou destule goluri, suntem cea mai prolifică echipă din campionat și vrem să prelungit cât mai mult posibil această serie câștigătoare. Nu avem ca obiectiv promovarea, dar, dacă vom fi acolo, nu ne vom da înapoi. Vizăm cel puțin locul 4, dar, după cum arată jocul nostru, eu spun că putem și mai mult”, a spus Cătălin Puia, managerul „roș-negrilor”.
Formații:
Sântana: Csurka – Toader, Pleșca, Peian, Paven – Avrămuțiu, Bodea, Josan (80 Stanciu) – Martin (67 Vuin), Capătă, Prică (65 Ginghină).
Glogovăț: Mitrea – Danciu, Mariș, Ruja, L. Avram – E. Varga (69 Palcu), Pantea, S. Popa (75 Doboș), A. Gornic (81 Magdi) – R. Ardelean – Borteș.
Arbitri: Dorinel Herțeg – Sorina Betea, Filip Cîrmaci. Observatori AJF: Leontin Buda, Teofor Jușcă.