Derby-ul arădean din Cupă, decis din faze fixe: Șoimii Lipova – Național Sebiș 2-1

Derby-ul arădean din turul trei al Cupei României a fost abordat diferit de combatante. Lipovanii nu au început cu niciun junior pe teren, fiindcă sunt câștigători ai fazei județene, în timp ce sebișenii nu au recunoscut asta și au repectat regulile Ligii a III-a. Dar, chiar și așa, partida a fost extrem de echilibrată, câștig de cauză având echipa mai pragmatică, o adevărată specialistă a fazelor fixe.
Vântul puternic a influențat evident desfășurarea partidei, cei 22 de jucători având nevoie de o perioadă de tatonare. Astfel, prima fază de poartă s-a născut de abia în minutul 14. Săulescu a scăpat singur cu Bujor, a tras în acesta, mingea i-a revenit, dar a doua finalizare s-a dus mult peste bară. Debutul mai convingător al oaspeților s-a materializat prin golul de 0-1. În minutul 23, Enciu a centrat de pe linia de fund, Bercu a respins pe voleul lui Petculescu, care nu a ratat din 14 metri. Săulescu a mai ratat odată din poziție bună, pentru ca la faza imediat următoare să se restabilească egalitate. În minutul 37, pe o contră a gazdelor, Trabalka a fost faultat în careu de portarul Voicilă, iar Filimon a înscris precis de la punctul cu var. Până la pauză, am mai consemnat doar „capul” lui Bârsănel, de puțin pe lângă poartă.
Tot sebișenii au fost ceva mai prezenți în atac și în debutul actului secund, dar șuturile de la distanță ale lui Petculescu și Ruță (în două rânduri) au fost rezolvate de Bujor. Treptat, „șoimii” au devenit și ei tăioși în avanposturi, iar „torpila” lui Filimon de puțin pe lângă și „ceafa” lui Pașcu în bară au anuțat golul de 2-1. Popa a centrat din corner în careul mic, Pașcu și Vasinc au luftat, dar Trabalka a reparat totul cu o reluare simplă, din apropiere. Jucătorii Naționalului au continuat „dialogul” cu Bujor prin șuturi de la distanță, însă goalkeeperul Lipovei a fost imbatabil în fața încercărilor lui Susan și Ruță. Minutele de prelungire au adus doar eliminarea de pe bancă a lui Alin Chița, care – probabil – va fi suspendat pentru „duelul” de vineri, când Sebișul va face oficiile de gazdă în fața Lipovei, miza fiind trei puncte în campionatul Ligii a 3-a.
Formații oficiale:
Lipova: Bujor – Kocsis, Bercu, Pașcu, Tomuț – Piț, S. Popa, Jichici (65 Bier), Filimon (89 Deta) – Trabalka (75 Copil), Vasinc.
Sebiș: Voicilă – Poștoarcă, Pintea, Bârsănel, Dumitrache – Sz. Vereș, Ruță – Săulescu (73 Pâslaru), Petculescu (80 Susan), Tătulea – Enciu.
Arbitri: Claudiu Gaitin (Ghiroda) – Alexandru Ilie (Bocșa – Caraș Severin), Daniel Humiță (Ameniș – Caraș Severin)