Vechile glorii cheamă la dialog utiștii: „Discuții constructive și dezamorsarea eventualelor conflicte pentru obiectivul promovării”

După primele șapte runde ale noii ediții a Ligii a II-a la fotbal, UTA e în criză profundă de rezultate, iar perspectivele nu sunt nici ele roz cu un lot de jucători scăzut numeric și fără forță ofensivă. Peste toate, după ultimele declarații ale lui Gheorghe Falcă e evident faptul că ceva scârțâie între Primăria Arad, cea care asigură bugetul clubului în proporție de 80% și conducerea grupării fanion. În ecuație intervin vechile glorii ale „Bătrânei Doamne”, care fac apel la dialog și unitate prin intermediul următorului comunicat de presă:
„Suntem Old-Boys UTA, o grupare profund implicată sentimental în viața clubului fanion al Aradului, pe care (cândva) l-am servit cu toată priceperea noastră și calitățile fotbalistice ale tinereții.
Ca martori la derularea competiției sportive, aceea a Ligii a II-a de fotbal, suntem contrariați și profund dezamăgiți de actuala și inexplicabila linie de clasament:
12. UTA Arad 7 2 3 2 7-7 (+0) 9 pct
Nu căutăm vinovați de actuala stare a performanței echipei noastre de suflet, dar nici nu putem rămâne impasibili la ceea ce se petrece „în iarbă”, adică pe adevărata scenă unde se manifestă, din plin, adevăratul spirit al fotbalului.
De aceea, pentru că ne doare situația, considerăm că factorii decizionali ai clubului UTA trebuie să stea la aceeași masă cu principalul furnizor de buget, adică Primăria mun. Arad, dar și cu liga suporte­rilor, adică cel de-al 12 jucător, pentru a purta discuții constructive și a se găsi un numitor comun în ceea ce privește redresarea cât mai grabnică a actualei situații.
Old-Boys UTA, mânați de cele mai frumoase gânduri față de mișcarea fotbalistică a Aradului, propune părților implicate o întâlnire deschisă, bazată pe
respect de opinie și decență sportivă. Iar dacă se consideră oportună,  poate fi acceptată la discuții și participarea unor nume „grele” din istoria Campioanei Provinciei.
Cu speranța acceptării pro­vocării noastre, așteptăm cu interes și emoție un punct de vedere oficial, care să deza­morseze eventualele stări conflictuale dintre decidenții im­- plicați. Este o condiție esențială pentru asigurarea unui climat sănătos, propice performanței și atingerii eternului obiectiv: PROMOVAREA în Liga I”.
Cu aceleași frumoase sentimente, OLD-BOYS UTA: Flavius Domide, Gabor Birău, Viorel Sima, Metkas Hristos, Mircea Axente etc., în numele cărora semnează Gheorghe Vaczi, președintele grupării Old-Boys UTA.