Până la întărirea lotului cu doi-trei jucători experimentați, Falub îi dă o șansă și puștiului David Miculescu

Ieri, Adrian Falub a condus primul său antrenament la UTA pe terenul de Șiria, cel pe care sâmbătă după-amiază, arădenii îi vor găzdui pe cei de la Dunărea Călărași, în cadrul rundei cu numărul 8 a Ligii a II-a la fotbal. Jucătorii aflați la dispoziția staffului tehnic sunt numărați, mai ales în compartimentul ofensiv, acolo unde Marius Curtuiuș e singurul atacant de careu.
Încă din prima sa zi la UTA, noul „principal” și-a manisfestat intenția de a promova juniori din cadrului clubului, iar primul la care a apelat vine de la grupa 2001, antrenată de Sandu Gaica. David Miculescu, nimeni altul decât fiul fostului atacant al „roș-albilor”, Vali Miculescu, este în curtea „Bătrânei Doamne” din primăvara anului 2016, după ce a mai activat la Electrica Timișoara, Academia Hagi și Atletico de Madrid București. S-a acomodat repede și e, poate, vârful generației de 2001, având în spate și un prim sezon la Liga 4-a de seniori. A terminat cu 9 goluri acel campionat, având alte cinci și în competiția juniorilor, în care – însă – nu a fost folosit foarte mult ținând cont de nivelul destul de scăzut al adversarilor. Acest sezon l-a început cu alte 9 reușite în faza preliminară a Ligii Elitelor, ceea ce a atras atenția antrenorilor de la prima echipă și în special lui Cristi Todea care l-a și propus pentru promovare.
David Miculescu e profilul mijlocașului central ofensiv, având un fizic foarte bun la cei 16 ani împliniți în luna mai. Probabil, Adrian Falub și colaboratorii săi le vor mai da șanse și juniorilor mai mari, doar că aceștia au un meci crucial pentru calificarea în Liga Elitelor duminică, contra celor de la CFR Cluj, pentru care se pregătesc alături de Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Adi Ungur.