Todea rămâne în stafful tehnic utist la insistențele lui Falub, Strătilă e out încă două săptămâni

Șocul de la nivelul băncii tehnice utiste îi vizează, până la urmă, doar pe Adrian Mihalcea și Gică Mihali. În ziua numirii lui Adrian Falub ca antrenor principal, Cristian Todea anunța conducerea clubului că dorește să-și rezilieze contractul și nu s-a mai prezentat la echipă joi și vineri și nici nu a făcut deplasarea la Afumați.
Între timp, „Dulăul” a avut prilejul să discute față în față cu Adrian Falub, care a inisistat să rămână alături de el, Marius Suller, Vlad Țăran și Dan Țapoș. Luni, fostul
mijlocaș al „roș-albilor” a fost la antrenamentul de la „Motorul” și-a salutat din nou elevii, iar marți și-a intrat din nou în pâine.
Todea e posesor al Licenței A UEFA de anul trecut și și-a început munca de tehnician în vara lui 2015, odată cu revenirea echipei fanion a Aradului în Liga a II-a,
într-un staff ce-i mai cuprindea pe Roland Nagy, Cristian Păcurar, Ma­rius Bortiș și Sebastian Huțan. Cristi Todea a mai lucrat cu Laurențiu Roșu și Adrian Mihalcea, deși sub comanda acestuia din urmă rolul său era minor în comparație cu precedentele mandate. Probabil, Falub l-a asigurat pe ultimul căpitan utist în Liga 1 că va activ în pregătirea echipei.
Altfel, UTA are oamenii numărați pentru meciul cu Dunărea Călărași. Înainte de toate, fundașul Mădălin Ciucă va fi suspendat după cartonașul roșu primit la Afumați și va lipsi pentru prima oară în acest sezon din efectivul utist. Apoi, Sorin Strătilă a aflat, după un RMN muscular făcut la Timișoara, că va mai avea de așteptat până să revină pe gazon. Accidentat la mijlocul primei reprize a disputei cu Baloteștiul, experimentatul mijlocaș de bandă se confruntă cu o ruptură fibrilară, însă doar acum a aflat că aceasta e mai gravă decât se anticipa.
Medicii i-au prescris încă două săptămâni de pauză, dar și ședințe de fizioterapie cu laser și ultrasunete. În plus, fizioterapeutul Zsolt Nagy intenționează să-i mai facă și o a doua sesiune de infiltrații cu plasmă lui Strătilă, pentru a grăbi vindecarea sa.
Așa stând lucrurile, dacă nu apar noutăți la nivelul lotului, Adrian Falub și colaboratorii săi au la dispoziție pentru meciul cu Dunărea 19 jucători mari și lați, între care doar 12 seniori (între care doi portari) și un singur atacant de meserie, Marius Curtuiuș. Vă reamin­tim că înainte de finele perioadei de transferuri, utiștii, cu Adrian Mihalcea la timonă, s-au despărțit, fără o explicație oficială, de mijlocașii ofensivi Izet și Grigorie și atacantul Roman și și-au completat lotul doar cu Paul Păcurar.